ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτοί είναι οι τσαντάκηδες που έστηναν καρτέρι σε τράπεζες (φωτό)

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε η αστυνομία, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διάταξης, ταστοιχεία και τις φωτογραφίες τεσσάρων ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε σπείρα που έστηνε καρτέρι έξω από τράπεζες και έκλεβε τσάντες κυρίως γυναικών και ηλικωμένων ατόμων.

 

 

Σύμφωνα με την αστυνομία οι τέσσερις ληστές, από το 2013 άρπαζαν τσάντες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, από άτομα τα οποία προηγουμένως είχαν πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από τραπεζικά καταστήματα.

Προκειμένου να αλιεύσουν τα θύματά τους ο ένας έμπαινε στα τραπεζικά καταστήματα και προσποιούμενος τον πελάτη προμηθεύονταν απόκομμα προτεραιότητας το οποίο αντικαθιστούσε συνεχώς. Στη συνέχεια, ενημέρωνε τους συνεργούς του, οι οποίοι περίμεναν σε κοντινή απόσταση και από κοινού ακολουθούσαν τα υποψήφια θύματα μέχρις ότου εξασφάλιζαν ότι μπορούν να δράσουν ανεμπόδιστα.

Για τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες στις οποίες φρόντιζαν να αλλάζουν τακτικά τόσο το χρώμα όσο και την πινακίδα κυκλοφορίας, αφού προηγουμένως πραγματοποιούσαν ψευδή δήλωση απώλειας, ενώ επιπλέον λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ώστε να εξασφαλίζουν ότι δεν ακολουθούνται από τις διωκτικές Αρχές.

Πρόκειται για τους:

Σάββα Παντελή του Ιωάννη και της Μαγδαληνής, που γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα

Ζαχαριάδη Φίλιππο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1986 στο Χολαργό

Ζαχαριάδη Αλέξανδρο του Ηλία και της Νικολέτας, που γεννήθηκε το 1984 στο Χολαργό

Ζεάκη Γεώργιο του Βασιλείου και της Διαμάντως, που γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της διακεκριμένης κλοπής από περισσότερους που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες τελεσθείσες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.

Η αστυνομία αναφέρει ότι εξιχνιάσθηκαν 13 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών από θύματα που κινούνταν πεζή είτε βρίσκονταν εντός του οχήματός τους, ενώ το συνολικό χρηματικό ποσό που απέσπασαν εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 131.000 ευρώ.