Σαν την παλάμη του χεριού του γνώριζε την ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας Suzanne Eaton, ο 27χρονος κατ’ ομολογία δολοφόνος της, ο οποίος προσήχθη το απόγευμα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων.
Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος να σημειωθεί είναι οικογενειάρχης και πατέρας δύο παιδιών, διατηρούσε περιουσία στη θέση Ξαμουδοχώρι του Δήμου Πλατανιά, όπου βρίσκεται και το γερμανικό δαιδαλώδες καταφύγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, στο εσωτερικό του οποίου, βρέθηκε το σώμα της άτυχης επιστήμονα σε προχωρημένη σήψη.
Ο φερόμενος ως δολοφόνος της διακεκριμένης επιστήμονα, αγρότης στο επάγγελμα, επεδείκνυε ιδιαίτερη ροπή στην εξερεύνηση της φύσης και σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost πριν από τρία περίπου χρόνια είχε εξερευνήσει τη σπηλιά και μάλιστα είχε καταγράψει την προσπάθειά του αυτή σε video που ανάρτησε στο κανάλι που διατηρεί στην πλατφόρμα του YouTube.
Το γεγονός ότι ήταν ένας από τους λίγους ανθρώπους που γνώριζε την ύπαρξη του γερμανικού καταφυγίου κοντά στο Μάλεμε, ήταν ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στα ίχνη του τους αστυνομικούς οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας της Suzanne Eaton.
Ο 27χρονος άνδρας ήταν ένας από τους βασικούς υπόπτους και κατά την προσαγωγή του στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων φέρεται να ομολόγησε στους αστυνομικούς πως αυτός ήταν που έπνιξε την 60χρονη γυναίκα.
Τα στοιχεία που τον ενοχοποιούν
Πέρα από το περιεχόμενο της ομολογίας του 27χρονου αυτού καθαυτού, οι αστυνομικοί που ερευνούσαν ενδελεχώς την υπόθεση, αξιοποίησαν μια σειρά στοιχείων, τα οποία θα συσχετιστούν πλήρως μόλις θα έχουν στα χέρια τους και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τη νεκροψία και νεκροτομή που διενεργήθηκε στη σορό της άτυχης βιολόγου.
Πέρα από την περιουσία που είχε στην περιοχή ο νεαρός προσαχθείς και το γεγονός ότι γνώριζε πολύ καλά την ύπαρξη του γερμανικού καταφυγίου, εντοπίστηκαν πολύ κοντά στο σημείο ίχνη από τους τροχούς αυτοκινήτου το οποίο πιθανολογείται ότι ανήκει στην ιδιοκτησία του, ενώ παράλληλα όταν πέταξε το άψυχο σώμα της Αμερικανίδας στο εσωτερικό του σπηλαίου το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είχε μαζί του, βρισκόταν σε λειτουργία, αφήνοντας έτσι ψηφιακά ίχνη που μπορούσαν εύκολα να ανιχνευτούν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.