ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλάει ακόμα περισσότερο ο καιρός – Σε ποιες περιοχές θα γίνει το Καρναβάλι υπό βροχή

Χαλάει ακόμα περισσότερο ο καιρός σήμερα, αλλά από αύριο αναμένεται σταδιακή βελτίωση, που θα διευκολύνει της επιστροφή των εκδρομέων της Καθαράς Δευτέρας.

 

 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για σήμερα Κυριακή  επιδείνωση με ισχυρές βροχές, χιόνια και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και σταδιακά τη Θράκη και τα νησιά του  βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις  σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν βαθμιαία την Καθαρά Δευτέρα. Θα επικρατήσουν όμως βόρειοι θυελλώδεις άνεμοι στην ανατολική και νότια Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά σήμερα:

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 19 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι πιθανώς ισχυρές, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα ανοιχτά ισχυροί.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως και 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Τα φαινόμενα που πιθανώς νωρίς το πρωί να είναι έντονα, βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως και 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς την ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι σε ένταση, θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως και 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κατά περιόδους καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως και 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα που πιθανώς να είναι ισχυρές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις έως και 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως και 19 βαθμούς Κελσίου,