ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου χειριστή λούνα παρκ

Δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σχηματίστηκε σε βάρος του 21χρονου χειριστή του παιχνιδιού του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, μέρος του οποίου έσπασε, με αποτέλεσμα χάσει τη ζωή του 19χρονος.

Ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού (περιστρεφόμενα καθίσματα) έφυγε από τον τόπο του δυστυχήματος και νωρίτερα σήμερα παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας, που διενεργεί την προανάκριση.

Αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα μαζί με τον 58χρονο ιδιοκτήτη του λούνα παρκ.

O άτυχος 19χρονος από τη Βέροια, ο οποίος παραθέριζε στη Χαλκιδική μαζί με την οικογένεια του βρήκε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ακαριαίο θάνατο.

Το χρονικό της τραγωδίας
Ο 19χρονος συμμετείχε στο παιχνίδι μαζί με τον 16χρονο αδερφό του, όταν ξαφνικά έσπασε το κάθισμα που καθόταν, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί και να τραυματιστεί θανάσιμα. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση, με σοβαρές κακώσεις στο κεφάλι, τον αυχένα και το πρόσωπο.

Ο 16χρονος αδερφός του περιέγραψε με συγκλονιστικά λόγια τις στιγμές που προηγήθηκαν της τραγωδίας, αναφέροντας ότι ένιωθε το κάθισμα να ξεκολλάει και προσπαθούσε να ειδοποιήσει τον αδερφό του, αλλά ήταν αργά. Μετά την πτώση, ο χειριστής του παιχνιδιού εξαφανίστηκε, και το παιχνίδι σταμάτησε από άλλους παρευρισκόμενους