slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: H δήμαρχος Κασσάνδρας για τον θάνατο της 13χρονης από κεραυνό – «Ήταν ένας άγγελος» – «Το παιδί ήταν βρεγμένο και ίσως φορούσε κάτι μεταλλικό»

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Μια 13χρονη ημεδαπή έχασε τη ζωή της από κεραυνό. Το τραγικό περιστατικό συνέβη όταν το κορίτσι μαζί με τη μητέρα του περπατούσαν στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι.

Στο σημείο εσπευσμένα έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε την ανήλικη στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη είχε πάει με τους γονείς της από τα Μουδανιά όπου μένουν στη συγκεκριμένη παραλία.

Το παιδί ήταν βρεγμένο και εκτιμάται ότι ίσως φορούσε κάτι μεταλλικό, που είχε ως αποτέλεσμα να τράβηξε πάνω του τον κεραυνό, όπως ανέφερε στη Voria.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Σύμφωνα με τη δήμαρχο, επί αρκετή ώρα οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας προσπαθούσαν να σώσουν το παιδί. «Έγιναν προσπάθειες ακόμα και με ΚΑΡΠΑ επί πόση ώρα, αλλά ήταν αργά για την 13χρονη», είπε η κ. Χαλκιά.

«Έβρεχε πολύ και από όσο είπε η μητέρα της ετοιμαζόταν για να φύγουν εκείνη την ώρα από την παραλία. Ήταν ένας άγγελος, μια κούκλα, άριστη μαθήτρια και αθλήτρια. Οι γονείς δεν μπορούν να διανοηθούν αυτό που έγινε», σημειώνει.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, επί τόπου βρέθηκαν φοιτητές ιατρικής και ξεκίνησαν άμεσα διαδικασίες ανάνηψης με ΚΑΡΠΑ, όπως και εθελοντής με φορητό απινιδωτή, από το δίκτυο που υπάρχει στην περιοχή.

Το ΕΚΑΒ που είχε ήδη ειδοποιηθεί έσπευσε με ασθενοφόρο σε χρόνο περίπου 13 λεπτών από το Κέντρο Υγείας  Κασσανδρείας με τους διασώστες να συνεχίζουν τη διαδικασία της ανάνηψης, ανοίγοντας αεραγωγό. Αλλά και μέσα στο ασθενοφόρο μαζί με τον γιατρό έδωσαν μια τιτάνια μάχη να επαναφέρουν το παιδί, εφάρμοσαν το σύστημα (Lucas) αυτόματων συμπιέσεων. Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας, αλλά δεν κατάφεραν να επαναφέρουν το κορίτσι στη ζωή, καθώς το χτύπημα το κεραυνού προκάλεσε τον ακαριαίο θάνατο του.

Η μητέρα της δεν τραυματίστηκε, απλά έπεσε κάτω στην άμμο, όταν έγινε το περιστατικό.

Στη Χαλκιδική επικρατούσε από το πρωί σφοδρή κακοκαιρία, με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις. Σύμφωνα με τη δήμαρχο, υπήρξε έντονη κεραυνική δραστηριότητα για αρκετή ώρα στην περιοχή.