ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χιόνια και παγωνιά σε όλη τη χώρα – Στα λευκά και η Αττική (φωτό)

Χιόνια και κρύο διαδέχθηκαν τις Αλκυονίδες των προηγούμενων ημερών, καθώς η κακοκαιρία άλλαξε το σκηνικό σε όλη τη χώρα. Στα «λευκά» ντύθηκαν και περιοχές της Αττικής, όπως η Πάρνηθα, η Πεντέλη και ο Διόνυσος, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια έπεσαν στη Βόρεια Ελλάδα.

Στα «άσπρα» έχουν ντυθεί Πάρνηθα και Πεντέλη, ενώ συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας σε πολλά τμήματα της χώρας με το κρύο να είναι τσουχτερό.

Φωτογραφία από Πάρνηθα 

Το βράδυ της Παρασκευής μάλιστα διεκόπη η κυκλοφορία στον δρόμο προς την Πάρνηθα από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο λόγω χιονόπτωσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ο καιρός παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τους ισχυρούς ανέμους και τα χιόνια.

Εικόνα από τη χιονισμένη Πεντέλη

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. 

Λόγω χιονόπτωσης και παγετού, η κυκλοφορία των οχημάτων σε περιοχές της Χαλκιδικής διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Από την αρμόδια Διεύθυνση Αστυνομίας ανακοινώθηκε συγκεκριμένα ότι οι περιοχές αυτές είναι: στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Χολομώντα), στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 65ο χλμ. ως το 85ο χλμ. και στις επαρχιακές οδούς Νεοχωρίου – Βαρβάρας, Βαρβάρας – Ολυμπιάδας, Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς και Αρναίας – Στανού.