ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Χτενίζουν» την περιοχή για την έκρηξη στον ΣΕΒ – Φωτο από τις καταστροφές

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν μπει οι κάμερες της περιοχής και μαρτυρίες που μπορεί να οδηγήσουν στους τρομοκράτες της βομβιστικής επίθεσης στην καρδιά της Αθήνας, στα γραφεί του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. 

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν όλα τα βίντεο με οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες της περιοχής, οι οποίες πιθανόν να έχουν καταγράψει τους δράστες της επίθεσης, ενώ ταυτόχρονα αναζητούν μάρτυρες που μπορεί να έχουν δει κάτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπάρχει μαρτυρία εργαζόμενου στην περιοχή, ο οποίος αναφέρει πως είδε πριν την έκρηξη δύο άτομα να περνούν από την οδό Ξενοφώντος και εξετάζεται αν έχουν σχέση με την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο δράστες.

Υπενθυμίζεται ότι ο σάκος με τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε τοποθετηθεί σε εσοχή, στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ. Τις μεγαλύτερες ζημιές υπέστη το κτίριο της κυπριακής πρεσβείας στο οποίο τα τζάμια έσπασαν μέχρι τον τέταρτο όροφο.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα ενώ είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στο «Βήμα» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στις 2.51. Ένας άγνωστος άνδρας έκανε λόγο για τοποθέτηση βόμβας και για έκρηξη εντός 40 λεπτών.

Ο άνδρας είπε με αλλοιωμένη τη χροιά της φωνής του: «Έχει τοποθετηθεί βόμβα στο κτήριο του ΣΕΒ στην οδό Ξενοφώντος. Θα γίνει έκρηξη σε 40 λεπτά. Δεν είναι φάρσα». 

Σε σχόλιό του στο twitter, ο ΣΕΒ τονίζει ότι «ευτυχώς οι ζημιές είναι μόνο υλικές. 
 

Ευτυχώς,οι ζημιές είναι μόνο υλικές. Ευχαριστούμε όλους για τη συμπαράσταση. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αρχές θα κάνουν το καλύτερο.Συνεχίζουμε.

— ΣΕΒ (@SEV_Fed) November 24, 2015

Τα γραφεία του ΣΕΒ παραμένουν κλειστά μέχρι αυτήν την ώρα καθώς οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο σημείο.