3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν τον χτύπησα εγώ» απαντά ο πατέρας του 15χρονου που ξυλοκοπήθηκε γιατί είναι ομοφυλόφιλος! Τι ισχυρίζεται

Σε ηχογραφημένη τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο πατέρας του 15χρονου στην Πάτρα, που φέρεται να ξυλοκοπήθηκε από τον ίδιο και τον αδελφό του (θείο του παιδιού), λόγω των σεξουαλικών προτιμήσεων του, αρνήθηκε όσα έχουν κυκλοφορήσει σε δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες και υποστήριξε πως άλλες αιτίες οδήγησαν σε λογομαχία με τον έφηβο, κάνοντας λόγο για σκευωρία από την πρώην σύζυγο του και μητέρα του 15χρονου.

«Όλα αυτά που λέγονται και γράφονται είναι ψέματα. Εγώ με τον γιο μου είμαι μία χαρά, δεν μπορούσα δηλαδή να έχω μία παρεξήγηση με το γιο μου; Εμείς αυτό το ξέρουμε, δύο χρόνια τώρα, τρία… ότι ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος, αυτό το έχουμε αποδεχτεί. Και για αυτό τον προστάτευα. Το ξέρουμε αυτό ότι ο γιος μου είναι ομοφυλόφιλος. Δεν τσακωθήκαμε για αυτό το λόγο, αυτά είναι όλα ψέματα. Εμείς τσακωθήκαμε για άλλο λόγο. Του είπα λοιπόν, ότι δεν μπορείς στο σπίτι να βγαίνεις και να μπαίνεις ότι ώρα θέλεις. Ειδικά βραδινές ώρες. Είχε μπλέξει με κάτι παρέες… Αν ίσχυαν αυτά και είχαν γίνει τέτοια πράγματα σοβαρά εγώ θα έπρεπε να ήμουν φυλακή, αυτή την στιγμή. Εγώ είμαι έξω και απολαμβάνω το μπανάκι μου, σήμερα στην θάλασσα. Πως θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι τέτοιο στο παιδί μου και να βγαίνω έξω και να κάνω τέτοια πράγματα».

Στο ερώτημα δημοσιογράφου «Μετά το περιστατικό, μιλήσατε με τον γιο σας;», ο πατέρας απάντησε «Μετά το περιστατικό δεν μίλησα με τον γιο μου, προσπάθησα να μιλήσω. Δεν τον αφήνουν λέει να μου μιλήσει, δεν τον αφήνουν. Γιατί ο γιος μου τώρα δεν θέλει, ενώ του είπα να έρθει στο σπίτι. Δεν τον αφήνουν να γυρίσει σπίτι, μην τον κακοποιήσω ξανά… Δεν ξέρω από εδώ και πέρα τι θα γίνει».

«Από το 2019 τον πάω σε ψυχολόγο. Αν θα βλέπατε το παιδί θα καταλαβαίνατε, μία εικόνα χίλιες λέξεις. Όμως παρόλα αυτά εγώ το παιδί μου το πήγαινα στις αρμόδιες υπηρεσίες, μήπως μπορέσω και το σώσω. Όμως δυστυχώς, το φέρω και βαρέως. Δεν μπόρεσα να τα καταφέρω, δεν ξέρω τώρα γιατί ο λόγος. Η φύση του, προφανώς η φύση του φταίει. Από τότε που χώρισα με την σύντροφο μου, το παιδί είχε αυτές τις τάσεις. Δεν είχαμε κανένα θέμα προς αυτό, δεν είχαμε κανένα θέμα. Εγώ απλώς του έλεγα “να είσαι σοβαρός, να είσαι μετρημένος, να σε αγαπάει ο κόσμος. Άσχετο με την φύση σου, να είσαι σοβαρός”, γιατί του έκαναν bullying συνεχώς στο σχολείο. Στο σχολείο να δεις τι του έκαναν, στον διευθυντή να δεις τι έκανε και αυτός. Γιατί μου έκανε συχνά παράπονα ο διευθυντής. Με καλούσε στο γραφείο και μου έλεγε “το παιδί κάνει αυτά”. Του έλεγα “τι να κάνω, είναι η τελευταία χρόνια θα φύγει από στο σχολείο και θα δούμε που θα πάει”.

«Ακόμα δεν ξέρει και ο ίδιος τι είναι, στο λέω εγώ. Λέει ότι είναι… είναι; Ακόμα δεν ξέρουμε τι είναι, δεν έχει σεξουαλική ζωή το παιδί ακόμα. Για να ξέρουμε αν είναι αυτό. Δεν ξέρει και ο ίδιος τι είναι, αλλά εγώ θεωρώ ότι είναι. Δεν με πείραξε εμένα αυτό, δεν τσακωθήκαμε στην πλατεία εμείς για αυτό το λόγο… Εμείς μαλώσαμε για το λόγο γιατί ήρθε από μία παρέα, μέσα στην νύχτα και ήθελε να ξανά πάει πάλι σε άλλη παρέα. Του έκανα παρατήρηση, εδώ είναι σπίτι. Έχεις αδέλφια, έχεις οικογένεια. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να μπαίνεις όποτε θες. Και τότε έγινε έκρηξη. Εγώ δεν έχω τίποτα να φοβάμαι να ξέρεις, γιατί όλο αυτό θα αποδειχθούν στο δικαστήριο».