ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαστικά έγγραφα… χύμα σε διαδρόμους! (ΦΩΤΟ)

Η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, στο πλαίσιο του νέου δικαστικού χάρτη, υποτίθεται ότι θα επιτάχυνε τη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης. Ωστόσο, η μεταφορά των δικαστικών φακέλων έχει δημιουργήσει ένα άνευ προηγουμένου χάος, με σωρούς από φακέλους, ντοσιέ και κούτες να βρίσκονται εκτεθειμένα σε διαδρόμους και γραφεία.

Η έρευνα του STAR αποκάλυψε το άναρχο τοπίο που επικρατεί στο αρχείο του πρώην Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως, όπου οι φάκελοι είναι στοιβαγμένοι σε ξεκλείδωτα δωμάτια. Η πρόσβαση σε αυτούς είναι τόσο εύκολη, που οποιοσδήποτε θα μπορούσε να πάρει έναν φάκελο χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, όπως δείχνει και η αυτοψία στο αρχείο.

Εικόνες από το χώρο δείχνουν χιλιάδες φακέλους παρατημένους σε ακατάλληλους χώρους.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η μεταφορά των φακέλων από τα δικαστήρια της Ευελπίδων στο πρώην Ειρηνοδικείο έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων.

Η μεταφορά των φακέλων έχει αφήσει πολύτιμα δικαστικά έγγραφα εκτεθειμένα, με τους νομικούς να προειδοποιούν για τον κίνδυνο απώλειας ή κλοπής.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων η κατάσταση είναι λίγο πιο οργανωμένη, με τους φακέλους να φυλάσσονται σε παλιά ράφια, αλλά παραμένουν εκτεθειμένοι στους διαδρόμους.

πηγή φωτογραφιών STAR