3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο ρήγματα μπορούν να δώσουν σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ στη Μαγνησία!

Αναγκαία είναι η πραγματοποίηση γεωλογικών ερευνών στη Μαγνησία προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση δύο κυρίως ρηγμάτων, τα οποία μπορούν να επιφέρουν ισχυρούς σεισμούς πάνω από 6 Ρίχτερ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο γεωλόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Αθανάσιος Γκανάς στο magnesianews.gr.

Πρόκειται για τα ρήγματα Περιβλέπτου και Αϊβαλιώτικων, τα οποία, όπως ανέφερε ο κ. Γκανάς, είναι άγνωστο το πότε χρονικά έδωσαν σεισμό και είναι αναγκαία η έρευνα για την ωριμότητά τους.

«Η Πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί είτε μέσω του κεντρικού μηχανισμού είτε διαμέσου της Περιφέρειας και των Δήμων, ώστε να υλοποιηθούν έρευνες, γιατί δεν γνωρίζουμε πότε έσπασαν τελευταία φορά» δήλωσε ο γεωλόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Πρόσθεσε πάντως ότι τα κτίρια στον Βόλο είναι ασφαλή, καθώς όταν κατασκευάστηκαν τηρήθηκαν οι αντισεισμικοί κανόνες και ο σχεδιασμός τους έγινε ώστε να αντέχουν ισχυρές δονήσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Γκανάς ανέφερε για τα δύο ρήγματα, ότι το πρώτο,  του Περιβλέπτου, είναι μήκους 21 χιλιομέτρων και ξεκινάει από ανατολή προς τη δύση από την περιοχή των Φαρσάλων καταλήγοντας βόρεια στην εθνική οδό και μπορεί να δώσει σεισμό μεγέθους τουλάχιστον 6 Ρίχτερ. Το δεύτερο ρήγμα  των Αϊβαλιώτικων έχει μήκος 12 χιλιομέτρων και έχει τη δυνατότητα να δώσει μέχρι και 6 Ρίχτερ.