ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυστύχημα ή έγκλημα; Τι έδειξε η έρευνα των ιατροδικαστών για τον Μαυρίκο

Η φωτιά  ήταν η αιτία θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα των ιατροδικαστών. 

 

Από τη νεκροτομή μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν παθολογικά αίτια και ο θάνατος του εκδότη φαίνεται να έχει προέλθει από την φωτιά στο τζιπ που οδηγούσε. Οι αρχές αναμένουν σε 15 μέρες τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων για να διαπιστώσουν αν υπάρχει λήψη φαρμακευτικής αγωγής ή υπνωτικών χαπιών. Το απόγευμα αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA.

Φως στα αίτια του τραγικού τέλους του Παναγιώτη Μαυρίκου θα ρίξουν ενδεχομένως η έκθεση του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, η έκθεση της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών καθώς και τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων και της αυτοψίας του χώρου της αστυνομίας. 

Από τα πρώτα στοιχεία πάντως δεν προκύπτουν ευρήματα εμπρηστικού ή εκρηκτικού μηχανισμού όμως αναμένεται να οριστεί κρατικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειαςπροκειμένου να διαπιστώσουν αν υπήρχε ενδεχόμενο δολιοφθοράς στα σωληνάκια καυσίμου ή τεχνικό πρόβλημα που να προκάλεσε την φωτιά.

Αν δεν μπορέσουν να απαντήσουν στα ερωτήματα οι τεχνικοί και οι πραγματογνώμονες τότε θα κληθεί και υπεύθυνος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προσανατολίζονται στην εκδοχή του δυστυχήματος.

Η σύλληψη και η υπόθεση εκβιασμών

Ο εκδότης συνελήφθη τον Φεβρουάριο μαζί με δύο ακόμα δημοσιογράφους για τον εκβιασμό της υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων της ΕΥΔΑΠ. Μ

ετά τις αρχικές αποκαλύψεις για τη δράση των κατηγορουμένων, καταγγελίες σε βάρος του εκδότη της «Ακρόπολης» και των συγκατηγορούμενών του έκαναν στη Δίωξη Εκβιαστών, στελέχη της ΔΕΗ, της Εθνικής Τράπεζας, άλλων μεγάλων οργανισμών και ΔΕΚΟ όπως και τέσσερις επιχειρηματίες.

Σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία σε βάρος των ήδη κατηγορουμένων, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος φαίνεται να είχε υποβάλλει μηνύσεις σε βάρος εκείνων που τον κατήγγειλαν ενώ έστειλε εξώδικο και στη Δίωξη Εκβιαστών. Για την πρώτη υπόθεση ο εκδότης είχε αφεθεί ελεύθερος δίνοντας εγγύηση 50.000, ενώ ένας δημοσιογράφος έχει προφυλακιστεί.