Την τελευταία του πνοή άφησε χθες ο αγαπημένος ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας, σε ηλικία 72 ετών.
Η πιο καλτ φιγούρα της εποχής της βιντεοκασέτας έχασε τη μάχη με τον καρκίνο και πέθανε σε ηλικία 72 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας με ανάρτησή του στο Facebook.
Πριν από πέντε χρόνια υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο και του προκάλεσε σημαντική αστάθεια. Τον τελευταίο χρόνο έκανε χημειοθεραπείες για να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. «Κάνω χημειοθεραπείες από πέρυσι το καλοκαίρι. Όμως δεν το βάζω κάτω. Το παλεύω γιατί ξέρω ότι κάποια στιγμή όλοι θα φύγουμε από τη ζωή. Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα» έλεγε πριν από μερικούς μήνες σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Espresso.
Για την ασθένεια του είχε μιλήσει στη κάμερα της εκπομπής στα «Καλά καθούμενα»:
Τώρα απολαμβάνω την ησυχία μου κι έχω τον καρκίνο μου να ασχολούμαι με αυτό. Έχω καρκίνο στην ουροδόχο κύστη. Εντάξει, μια χαρά είμαι. Και αύριο να φύγω δεν υπάρχει πρόβλημα, έχω βρει ακόμα και ποιο τραγούδι θα παίξουν στην κηδεία μου, τα «Πέτρινα Χρόνια», γιατί τα έχω ζήσει.
Δίπλα μου έχω τη γυναίκα μου και το παιδί μου. Το συνειδητοποιούν σιγά σιγά ότι κάποια στιγμή η ζωή έχει ένα τέλος…
Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο στις 11 το πρωί στο κοιμητήριο της Αργυρούπολης.
Ποιος ήταν ο Κώστας Τσάκωνας
Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1943 στην Αθήνα. Ο Κώστας Τσάκωνας φοίτησε στη «Δραματική Σχολή του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου» του Λεωνίδα Τριβιζά και στη δραματική σχολή «Βεάκη». Η πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο έγινε με εντελώς τυχαίο τρόπο σε μια ταινία μικρού μήκους του Κώστα Ζυρίνη. Στην συνέχεια έπαιξε σε πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους στον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και στην τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα».
Ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά το 2004 όταν ένα δέντρο έπεσε στο κεφάλι του και σε συνδυασμό διάφορων προβλημάτων υγείας που τον ταλαιπωρούν, δεν ήταν σε θέση να εργασθεί στο θέατρο.Τα προβλήματα υγείας και η δυσχερής οικονομική του κατάσταση τον οδήγησαν να σκεφτεί να κάνει απεργία πείνας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας το Πάσχα του 2011.