3 top δεξιά, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες ντροπής σε κτίριο του ΕΦΚΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τριτοκοσμικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1, σε υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, στην Ελευσίνα και στο κέντρο της Αθήνας.

Οι φάκελοι των ασφαλισμένων πεταμένοι και οι υπάλληλοι στοιβαγμένοι σε χώρους χωρίς κλιματισμό, αλλά και χωρίς internet.

Φάκελοι στο πάτωμα, σωροί από χαρτιά, υπάλληλοι που μοιράζονται υπολογιστές ή εργάζονται ο ένας πάνω στον άλλο λόγω έλλειψης χώρων και κτήρια χωρίς κλιματισμό, θέρμανση ακόμη και ιντερνέτ, είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ σε ορισμένα κτήρια του Οργανισμού. Ένα από τα κτίρια αυτά είναι της Ελευσίνας.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που σε κτήρια του ΕΦΚΑ δεν υπάρχει και ίντερνετ ορισμένες ώρες, ή υπάρχει ένας υπολογιστής και έτσι οι υπάλληλοι δουλεύουν εκ περιτροπής, την ώρα που οι ασφαλισμένοι περιμένουν απαντητικά μειλ στα αιτήματά τους μήνες ή και χρόνια.

Σε άσχημη κατάσταση είναι και το κτήριο της οδού Αχαρνών, όπου παρά τα βήματα που έχουν γίνει για την ψηφιοποίηση του Κράτους και των υπηρεσιών η χαρτούρα και οι φάκελοι θυμίζουν δεκαετίες ‘80 και ‘90.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι ενώ υπάρχουν κτ’ηρια του Οργανισμού σε καλή κατάσταση αυτά δεν τα δίνουν για να στεγαστούν υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1