ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκχιονιστικά αλλά και Super Puma επιστρατεύτηκαν για να φτάσουν δικαστικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα

Σε δύο κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, το Γρηγόρι και την Ελατόβρυση, τα εκλογικά τμήματα άργησαν να ανοίξουν λόγω του χιονιού που υπήρχε στο οδικό δίκτυο και εμπόδιζε την προσέλευση των δικαστικών  αντιπροσώπων.

Οι δρόμοι τελικά άνοιξαν με εκχιονιστικά μηχανήματα, και ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών Μιχάλης Θεοχαρίδης δήλωσε ότι τα προβλήματα έχουν πλέον λυθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετό χιόνι υπήρχε στη δημοτική οδό από Ελατού προς Γρηγόρι, καθώς και στις κοινότητες Κρυονερίων και Κυδωνέας.

Εκχιονιστικά μηχανήματα του δήμου Ναυπακτίας δούλευαν από τις πρώτες πρωινές στις ορεινές περιοχές για να ανοίξουν ή να κρατήσουν τους δρόμους ανοικτούς.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα με μικρή καθυστέρηση άνοιξαν τα εκλογικά τμήματα στις κοινότητες Βιλιβίνης και Βάλτας, που βρίσκονται στη περιοχή του δήμου Καλαβρύτων.

Στην Αγία Ρουμέλη της Κρήτης, η δικαστική αντιπρόσωπος έφτασε με Super Puma.

Αναλυτικά η δήλωση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, κ. Θεοχαρίδη:

«Σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Επικράτειας, δηλαδή σε 19.449 εκλογικά τμήματα, η ψηφοφορία έχει αρχίσει κανονικά και διεξάγεται ομαλά.

Τα όποια προβλήματα εμφανίστηκαν, σε λίγα ευτυχώς εκλογικά τμήματα, ως προς την έγκαιρη άφιξη των δικαστικών αντιπροσώπων. οφείλονται στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και αντιμετωπίστηκαν αμέσως.

Θέλω να ευχαριστήσω το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ το οποίο μας διέθεσε Super Puma για τη μεταφορά της δικαστικής αντιπροσώπου από τα Χανιά στην Αγία Ρουμέλη».