ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έλληνες μαστροποί «κομμάτιασαν» στο ξύλο και βίασαν δεκάδες φορές νεαρή Μολδαβή

 

Στη συνέχεια όμως τις φυλάκιζαν σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα του κέντρου της Αθήνας, όπου της βασάνιζαν με μεσαιωνικές μεθόδους και τις βίαζαν επανειλημμένως, μέχρι να αποδεχτούν να εργαστούν για αυτούς ως ιερόδουλες.

Τέλος στην δράση τους έβαλε μία 25χρονη κοπέλα που κατάφερε να αποδράσει τα Θεοφάνεια από διαμέρισμα της οδού Κροκιδά στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου την είχαν πάει σε μορφή απομόνωσης, αντί του ξενοδοχείου του κέντρου της Αθήνας όπου την είχαν πριν, μαζί με άλλες κοπέλες.

Η 25χρονη, κατάφερε κάποια στιγμή τα ξημερώματα των Φώτων να διαφύγει της προσοχής του δεσμώτη και βιαστή της και μίας συνεργού του και να αποδράσει. Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από τον ξυλοδαρμό που είχε υποστεί κατάφερε να εντοπίσει μέσα στη νύχτα ένα διερχόμενο περιπολικό της Άμεσης Δράσης και να το σταματήσει καλώντας σε βοήθεια.

Η κοπέλα που δεν θυμόταν το ξενοδοχείο που βρισκόταν ακριβώς, αλλά όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του news247.gr, ήξερε που ήταν το διαμέρισμα, οδήγησε εκεί τους αστυνομικούς που συνέλαβαν τον  «εγκέφαλο» του κυκλώματος, όμως είχε προλάβει ήδη να δώσει εντολή να εξαφανιστούν και να διασκορπιστούν σε άγνωστα ακόμα σημεία οι υπόλοιπες κοπέλες.

Το θύμα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για νοσηλεία, καθώς είχε κακοποιηθεί αγρίως κυρίως στο σώμα και λιγότερο στο πρόσωπο για προφανείς λόγους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κρατική ΜΚΟ για φιλοξενία μέχρι να βρεθεί τρόπος να επιστρέψει στον τόπο της.

Πως δρούσε το κύκλωμα

Τα μέλη του κυκλώματος με τη χρήση απειλών και σωματικής βίας, εξανάγκαζε τις κοπέλες να εκδίδονται σε ξενοδοχεία και οίκους ανοχής, παρακρατώντας το σύνολο ή μεγάλο μέρος των εισπράξεών τους.

Ειδικότερα, ο 50χρονος συλληφθείς, από κοινού με 27χρονη ομοεθνή του, που αναζητείται, έπεισαν την 25χρονη να μεταβεί σε ταξιδιωτικό γραφείο στη Μολδαβία, το οποίο θα κανόνιζε τη «νόμιμη» μεταφορά της στην Ελλάδα, όπου θα φιλοξενούνταν σε οικία μιας 60χρονης Ελληνίδας ως οικιακή βοηθός της, η οποία επίσης αναζητείται.

Κατά την άφιξή της στην Αθήνα, την παρέλαβαν οι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι αρχικά τη μετέφεραν σε ξενοδοχείο και στη συνέχεια στην οικία τους στο κέντρο της Αθήνας, όπου την κρατούσαν παρά τη θέλησή της και ο 50χρονος με άσκηση σωματικής βίας, απειλές για τη ζωή της και εξαναγκασμό σε ασελγείς πράξεις προσπαθούσε να κάμψει τις αντιδράσεις της.