ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνικό νησί γράφεται στο Google Earth ως τουρκικό

Τα σχέδια και όνειρα των Τούρκων που περιλαμβάνουν την επέκταση σε νησιά του Αιγαίου εξυπηρετεί, όπως αποδεικνύεται, και η τεχνολογία. Ένα από τα λιγότερρο γνωστά νησιά, η Αλιμιά, που βρίσκεται ανάμεσα στη Ρόδο και τη Χάλκη, καταγράφεται στο Google Earth ως τουρκικό με τουρκική ονομασία. 

Αυτό το μικρό νησάκι επιλέχθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο «Beyond Borders» του Βελγίου για τη διοργάνωση του παιχνιδιού επιβίωσης (τον Οκτώβριο του 2016) με τίτλο «The Island».

Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό προϊόν, το οποίο εισάγει για πρώτη φορά στον κόσμο το συγκεκριμένο πρακτορείο και θα εγκαινιαστεί στα Δωδεκάνησα, ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία.

Η Αλιμιά ή Αλιμνιά είναι ελληνικό νησί του Αιγαίου, το οποίο βρίσκεται στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Χάλκης, στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Η επιφάνεια του νησιού είναι 7,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 21 χιλιόμετρα. Το νησί διατηρούσε έναν μικρό πληθυσμό μέχρι την περίοδο του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ τις τελευταίες δεκαετίες παραμένει ακατοίκητο.