ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση, λιποθυμίες και τραυματισμοί έξω από το Υπουργείο Υγείας

Ένταση επικράτησε στην συγκέντρωση εργαζομένων στα νοσοκομεία έξω από το υπουργείο Υγείας, όταν εργαζόμενοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στο υπουργείο που είχε κατεβασμένα τα ρολλά, υπό το βλέμμα των ισχυρότατων αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα δυό από τους φύλακες (έχουν και οι φύλακες ψυχή και οικογένειες) του υπουργείου, στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την εισβολή των διαδηλωτών τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο.

 

 

 

"Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών δουλεύουν! Εμείς γιατί οχι;", είναι το σύνθημα των εργολαβικών εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι έβαλαν συρματόπλεγμα στην είσοδο και "ματωμένες" νοσοκομειακές φόρμες πάνω σε αυτό όπως επίσης και κρεμάλες πάνω σε δέντρα με τις φωτογραφίες τους. Έστησαν ακόμη και κατσαρόλα, όπου μαγείρεψαν ρύζι μαζί με μακαρόνια συμβολικά καταγγέλλοντας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη πως "μας πετάει στο δρόμο εμάς και τις οικογένειες μας". Επίσης έκαψαν τις στολές τους.

Οι εργαζομενοι διεκδικούν:

•να μην απολυθεί κανείς,
•την καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται,
•μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους σημερινούς εργολαβικούς,
• νέες προσλήψεις με βάση τις αυξημένες ανάγκες στη Δημόσια Υγεία.

Τελικά, εκτονώθηκε η κατάσταση όταν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, δέχθηκε να δει μια 10μελή επιτροπή τους, για να συζητήσουν τα αιτήματά τους.

Τα ρολά από την είσοδο έχουν ανέβει, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ εξακολουθούν να είναι παραταγμένοι μπροστά από το κτίριο. Οι διαμαρτυρόμενοι αναφέρουν πως αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους θα ξεκινήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.