ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια και χημικά στην «απόβαση» των αγροτών στην Αθήνα (ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισοδιακά ξεκίνησε η απόβαση των αγροτών στην Αθήνα για το συλλαλητήριο που σηματοδοτεί την κορύφωση των κινητοποιήσεών τους ενάντια στις ασφαλιτιστικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση κι ενώ χιλιάδες ακόμη αγρότες αναμένονται μέχρι το βράδυ στην πρωτεύουσα.

 

Γύρω στις 10 το πρωί ένταση επικράτησε έξω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης με τους αγρότες να επιχειρούν κατάληψη στην είσοδο του κτιρίου και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών για να τους αποτρέψουν. Οι καταστροφές στο κτίριο του υπουργείου είναι εκτεταμένες ενώ κάδοι καίγονταν στους γύρω δρόμους, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις συλλήψεις.

Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμάτων και πέταξαν κάθε είδους αντικείμενα στο κτίριο του υπουργείου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ξήλωσαν πεζοδρόμια και πέταξαν τούβλα και πέτρες εναντίον του υπουργείου. Η αστυνομία επιχείρησε να διασπάσει τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και εξελίχθηκε ανθρωποκυνηγητό στους γύρω δρόμους.

Νωρίτερα οι αγρότες από την Κρήτη ζήτησαν να μπουν μέσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να παραδώσουν ψήφισμα τους. 

Νωρίτερα, τα αίματα είχαν ανάψει και πάλι, όταν κρητικοί αγρότες καταδίωξαν με ντομάτες, μπουκάλια και άλλα αντικείμενα περιπολικό της αστυνομίας και μια διμοιρία των ΥΜΕΤ που επιχείρησαν να εμποδίσουν τη διέλευση φορτηγού με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στο Χαϊδάρι με αγρότες να εκτοξεύουν πέτρες και αντικείμενα και τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών.