ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επεισόδια στην Τούμπα ανάμεσα σε κατοίκους και άτομα του αντεξουσιαστικού χώρο

??????????? ?????? ??????? ??? ??? ????????? ??? ??????? ???????? ??? ????? ?? ?????? ??? ????????.?? ?????? ????????? ??????????? ???????? ???????? ??????????, ????? ?????? 4 ?????????  2010.  ???-???/???-???/??????? ??????????

Αιτία των μικροεπεισοδίων και της έντασης που σημειώθηκε στην περιοχή Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκης, ήταν η επικείμενη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων και αιτούντων πολιτικό άσυλο, στις εγκαταστάσεις των παλιών δημοτικών στάβλων.

 

Αντιδρούν οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διαφορετική άποψη για τη δημιουργία του κέντρου. Για να εκφράσουν την αντίδραση τους είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση, έξω από το παλιό κτίριο, αλλά, όπως καταγγέλλουν, δέχθηκαν επίθεση και απειλές από ομάδα ατόμων που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της δημιουργίας του φιλοξενείου.

Ευτυχώς η κατάσταση εκτονώθηκε γρήγορα, ενώ από την αστυνομία δεν έγιναν συλλήψεις.

Κατηγορούν το Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς όπως υποστηρίζουν ότι έγινε, έγινε χωρίς διαβούλευση. Αντίθετα ο δήμος με συνοπτικές διαδικασίες, αποφάσισε να λειτουργήσει το φιλοξενείο σε μια πυκνοδομημένη περιοχή.