ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιασαν υπάλληλο της ΓΓΔΕ με το φακελάκι στο χέρι

Mε το φακελάκι στο χέρι πιάστηκε από τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ υπάλληλος της ΓΓΔΕ. Πρόκειται για 50χρονο υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων του ΥΠΟΙΚ ο οποίος πήρε φακελάκι 3.000 ευρώ από τον λογιστή ενεχόμενης επιχείρησης με χρώματα στη Νέα Σμύρνη προκειμένου να διαπιστωθούν παραβάσεις.

 

Σύμφωνα με το The Toc, πριν από 20 μέρες ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε πάει με έναν ακόμα συνάδελφό του να κάνει έλεγχο στην επιχείρηση και χθες θα πήγαιναν για να υπογράψουν τον έλεγχο. Με δεδομένο ότι υπήρχαν υποψίες εστάλη από την ΓΓΔΕ τριπλό κλιμάκιο με έναν νεαρό αδιάφθορο. Οταν υπέγραψαν τον έλεγχο ο 50χροος έμεινε στην επιχείρηση και ο νεαρός τον είδε να παραλαμβάνει φάκελο από τον λογιστή. Οπως ανακοινώθηκε συνελήφθησα από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών και ιδιώτης λογιστής, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου, αντίστοιχα. Αναζητείται ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε δωροδοκία υπαλλήλου.Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται σήμερα (13-5-2016) στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210-8779700 και στο 10301.