«Με το προηγούμενο καθεστώς και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, δεν υπήρξε βελτίωση ούτε στην τιμή του γάλατος από την πλευρά του καταναλωτή πόσο μάλλον όταν στον ίδιο τον παραγωγό υπήρξε μείωση της τιμής πώλησης του γάλακτος, άρα διπλό πρόβλημα. Εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την επαναφορά στις πέντε ημέρες. Θα το δούμε άμεσα. Από εκεί και πέρα, υπάρχει θέληση από μας να στηρίξουμε το συγκεκριμένο κλάδο, την αγορά. Η κατανάλωση φρέσκου γάλατος ιδιαίτερα στη χώρα μας πρέπει να συνδεθεί και με αγελαδοτρόφους και με την αιγοπροβατοτροφία» τονίζει ο κ. Αποστόλου.
Αναφορικά με την σταδιακή κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο για τους αγρότες ο κ. Αποστόλου σημειώνει ότι «είναι ένα σοβαρό ζήτημα. Θα το δούμε έχοντας ουσιαστικά μια κατεύθυνση όσο γίνεται γρηγορότερα εντός της χρονιάς να καταργήσουμε ένα μέρος του ειδικού φόρου κατανάλωσης που ουσιαστικά θα μας φέρει στο ίδιο επίπεδο πληρωμής φόρου για τους αγρότες, που υπάρχει στην ΕΕ. Δηλ., έχουμε υπολογίσει ότι αν μειωθεί γύρω στα 30-35 λεπτά ο ΕΦΚ, θα είμαστε στα μέσα επίπεδα και θα το προχωρήσουμε εντός της χρονιάς. Με προοπτική σε βάθος χρόνου να καταλήξουμε σε αυτό που λέμε αγροτικό πετρέλαιο. Πλήρης απαλλαγή από τον ΕΦΚ».
Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι «το 2015 ο ΕΝΦΙΑ καταργείται και τον ενδεχόμενο φόρο που θα προκύψει της υψηλής ακίνητης περιουσίας έχουμε ξεκαθαρίσει ότι ως φορολογητέα ύλη σε αυτό τον φόρο δεν θα μπουν τα εργαλεία άσκησης αγροτικής δραστηριότητας, ο εξοπλισμός, οι εγκαταστάσεις, οι αποθήκες, οι στάβλοι, θα μείνουν έξω από αυτό τον υπολογισμό. Άρα, μιλάμε για μόνιμη κατάσταση από το 2015 και μετά».
Αναφορικά με την 13η σύνταξη, ο κ. Αποστόλου τονίζει ότι αφορά όλους τους αγρότες. «Όσοι αγρότες έχουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ, που πιστεύουμε ότι είναι το σύνολο των αγροτών, θα πάρουν τη 13η σύνταξη» σημειώνει.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την imerisia.gr, υπογραμμίζει ακόμη ότι «πρέπει να δούμε πώς θα βάλουμε τάξη στη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων. Το λέω αυτό γιατί το πρώτο που παρέλαβα ήταν ένας φάκελος με βεβαιωμένα πρόστιμα 1,5 δισεκ. και να επικρέμονται άλλα 540 εκατ. που οφείλονται σε κακή διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων. Άρα, θα πρέπει άμεσα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα πρόστιμα, αλλά κυρίως πώς θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και προκαλούν αυτές τις κάκιστες επιδόσεις».