ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίθεση στα γραφεία της καθηγήτριας εγκληματολογίας του Παντείου

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε η κυρία Ζαραφωνίτου στην Αστυνομία, οι νεαροί μπήκαν στο γραφείο της στο Πάντειο πανεπιστήμιο, την ώρα που η ίδια απουσίαζε και αφού έσπασαν την πόρτα προκάλεσαν φθορές. Την υπόθεση χειρίζεται η Κρατική Ασφάλεια ενώ για το συμβάν οι νεαροί ανήρτησαν σχετική ανακοίνωση στο Indymedia:

«Σε περιόδους που προηγούνται μιας ολοκληρωτικής κατάρρευσης, το ίδιο το έγκλημα πολιτικοποιείται διότι αποκαλύπτει την γενικευμένη εγκληματική φύση μιας κοινωνίας που έχει χάσει τον προσανατολισμό της. Ο χαρακτήρας του εγκληματία γίνεται δημοφιλής μόνο όταν ένας παλιός κόσμος χάνει την δύναμη του να αντιστέκεται στον καινούργιο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι αποθεώνεται η εγκληματικότητα, αλλά μόνο η καταστροφική πλευρά της νέας πνευματικής έκρηξης που ετοιμάζεται αργά. Το έγκλημα αναπόφευκτα θα πολιτικοποιήθεί την στιγμή της κρίσης, όταν δηλαδή πολιτική θα σημαίνει μόνο Επανάσταση και ο θνήσκων κόσμος θα ποινικοποιεί την αναγκαία αυτή Εξέγερση.

Σήμερα, 28/2 επιτεθήκαμε στο γραφείο της διευθύντριας-καθηγήτριας του μεταπτυχιακού της εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ως ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης στον σύντροφό μας και απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου που αυτή τη στιγμή βλέπει τον θάνατο με τα ίδια του τα μάτια ενώ το σώμα του στραγγίζεται κυριολεκτικά μέσα στα κολαστήρια της ελληνικής δημοκρατίας. Το μόνο που απαιτεί ο Ντίνος είναι να μεταφερθεί στις φυλακές του Κορυδαλλού για να μπορεί να βρίσκεται κοντά στον δικηγόρο, τους συντρόφους του και τα φιλικά του πρόσωπα.  

Το υπουργείο δικαιοσύνης και συγκεκριμένα το κάθαρμα που λέγεται Φυτράκης παίζουν με τα νεύρα ενός ολόκληρου κόσμου εντός και εκτός των φυλακών που βλέπουν ένα άτομο που δίνει στον αγώνα νου ψυχή και σώμα να χάνεται.

Ο στόχος μας συνδέεται άμεσα με την υπόθεση του Ντίνου και όλων όσων έχουν τσακιστεί κάτω από την τρομό-αντζέντα.

Η Χριστίνα Ζαραφωνίτου κατέχει κομβικό ρόλο στην αντ-εγκληματική, αντ-εξεγερτική και αντι-μεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους.

Το ελληνικό κράτος, όπως και κάθε κράτος έχει να αντιμετωπίσει εσωτερικούς εχθρούς και οι προσφορές της κυρίας Ζαραφωνίτου στην αντιμετώπιση τους ποικίλουν.

"Πραγματοποιήθηκε στις 25/1/18 η ετήσια εκπαιδευτική επίσκεψη των πρωτοετών φοιτητών του ΠΜΣ "Εγκληματολογία" στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, στην οποία συμμετείχαν και μέλη του Σωματείου Αποφοίτων ΠΜΣ Εγκληματολογίας και συνόδευαν ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Ιάκ. Φαρσεδάκης και η Διευθύντρια του ΠΜΣ Καθ. Χρ. Ζαραφωνίτου.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη δομή και λειτουργία της εν λόγω Διεύθυνσης, ενώ επισκέφθηκαν τα Εργαστήρια DNA, Εξερευνήσεων, Ψηφιακών πειστηρίων και Πυροβόλων όπλων και ιχνών εργαλείων»

Η Ζαραφωνίτου έχει κεντρικό ρόλο στην μηχανή παραγωγής επιστημονικού δυναμικού για τον αστικό-ασσύμετρο πόλεμο.

Οργανώνει σεμινάρια, συνέδρια και διαλέξεις με όλη την γκάμα των εχθρών των μεταναστών/τριών, της αγωνιζόμενης κοινωνίας και των ριζοσπαστικών κινημάτων. Στελέγχη των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών και της ελληνικής αστυνομίας, δημάρχοι, υπουργοί καταστολής και αφομοίωσης και διάφοροι άλλοι εκπαιδευμένοι μισθοφόροι της ελληνικής δημοκρατίας συναντιούνται για να δημιουργήσουν τον εσωτερικό εχθρό του ελληνικού έθνους-κράτους. Στόχος τους, επίσης, είναι η νομιμοποίηση  του πολέμου μέσω ανθρωπιστικών θεωριών και θεωριών άμυνας και ασφάλειας.

"… το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου… διοργάνωσαν την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι,  ημερίδα με θέμα: «Πόλη, εγκληματικότητα και ανασφάλεια στην εποχή της οικονομικής κρίσης». Κατά την εκδήλωση εισαγωγικές τοποθετήσεις έκαναν ο Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» κ. Γιάννης Μιχελάκης και ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας.

Εισηγητές ήταν:

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης  (με θέμα ομιλίας: «Το πρόβλημα της βίας στην Αθήνα») Η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου (με θέμα ομιλίας: «Φόβος του εγκλήματος, θυματοποίηση και ποιότητα ζωής στο περιβάλλον της ελληνικής πρωτεύουσας»). Ο Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος του Νομικού Τμήματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Ιάκωβος Φαρσεδάκης (με θέμα ομιλίας: «Εγκληματολογική προσέγγιση του φαινομένου της σύγχρονης εγκληματικότητας στην Αθήνα») Ο τ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Ελευθέριος Οικονόμου (με θέμα ομιλίας: «Η αντιμετώπιση της ανομίας στην πράξη» )"

Συμμετέχουν σε ένα πραγματικό επιθετικό πόλεμο με δολοφονίες, φυλακίσεις εξορίες και εργάζονται σκληρά για την αναβάθμισή του.

Η πρυτάνης του πανεπιστημίου Κριάρη δηλώνει περήφανη για την εμπλοκή του πανεπιστημίου σε αυτή τη διαδικασία και το σύνολο τόσο των καθηγητών όσο και των παρατάξεων προσφέρουν ένα δημοκρατικό άσυλο στους εχθρούς του "λαού" τους.

Η ελάχιστη αμφισβήτηση που έχει υπάρξει απέναντι σε αυτή την κατάσταση απαντήθηκε με άμεση επιθετική ενέργεια εκ μέρους του καθεστωτικού συμπλέγματος. Συγκεκριμένα, πέρσι τον φεβρουάριο φοιτητής δέχεται επίθεση από τον ακροδεξιό καθηγητή Συρίγο επειδή τόλμησε να γράψει σύνθημα στους τοίχους του Πάντειου. Στην συνέχεια οι μπάτσοι εισβάλουν στο πανεπιστήμιο και συλλαμβάνουν ένα φοιτητή κατηγορώντας τον για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή! Αν και δεν έχουμε κάποια σχέση με τον συγκεκριμένο φοιτητή, η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη, και η πράξη τόσο του Συρίγου και των μπάτσων όσο και του ίδιου του πανεπιστημίου χάραξε για πάντα την μνήμη μας.

Η άμεση αντανακλαστική συνεργασία της πρυτάνεως με διάφορους καριερίστες και καρεκλοκένταυρους της διοικησης του Παντείου για να υποστηρίξουν έμπρακτα τον καθηγητή δείχνει ότι η καθεστωτική αντίδραση στα πανεπιστήμια οργανώνεται, γίνεται πιο επικίνδυνη και  χρησιμοποιεί την υποτιθέμενη δημοκρατική ειρήνη των πανεπιστημίων για την εξυπηρέτηση του πολέμου της. Κάθε παραχώρηση σφίγγει την θηλιά στον λαιμό μας και οι αριστεροί καλοθελητές είναι συμμέτοχοι στην απόκρυψη αυτού του πολέμου.

Ελεύθερο πανεπιστήμιο και ελεύθερη γνώση μπορεί να υπάρξει μόνο σε σύγκρουση με την πολιτική και οικονομική κυριαρχία που καταδυναστεύει την εργασία και την δημιουργικότητα των καταπιεσμένων για να παράξει τα νέα προιόντα και τα νέα όπλα της.

Το πανεπιστήμιο των αναγκών μας θα βρίσκεται πάντα σε αντιπαράθεση με το κράτος και θα αποτελεί χώρος ενίσχυσης της αντιεξουσιαστικής συνείδησης και σύγκρουσης με τις καθεστωτικές δυνάμεις».