ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερχεται χιονιάς: Δείτε πού και πότε θα το στρώσει

Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρίσκεται η χώρα από την Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έρχεται "πολικό" ψύχος.

 

 

Συγκιεκριμένα, ισχυρές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου στις Σέρρες, τον Πολύγυρο, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Πέλλα, την Βέροια, τη Κατερίνη, τη Φλώρινα, τα Γρεβενά, τη Καστοριά, τη Κοζάνη, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, τη Καρδίτσα, τη Λαμία, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Καρπενήσι και την Τρίπολη.

Ιδιαίτερα στις πόλεις της βόρειας Ελλάδας θα το στρώσει, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου και το χιόνι θα παγώνει αμέσως στους δρόμους.

Παράληλλα, δεν αποκλείονται χιονοπτώσεις μέσα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αθήνας.

Το κρύο θα είναι τσουχτερό αφού η θερμοκρασία θα αγγίξει κάτω από το μηδέν. Ομως η "πραγματική αίσθηση" του κρύου που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο σώμα (το real feeling που λένε οι μετεωρολόγοι) θα είναι ακόμη πιό έντονη, λόγω των βοριάδων.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ
Τετάρτη 30-12

Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές αρχικά στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.

Χιόνια στα ορεινά και βαθμιαία στα κεντρικά βόρεια ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Πέμπτη – Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές ή χιονόνερο. Στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις.

Παρασκευή – Πρωτοχρονιά

Παροδικές νεφώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις.

Σάββατο 02-01

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Κυριακή 3-01

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.