ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερχεται νέος χιονιάς μέσα στην εβδομάδα – Θα χιονίσει και μέσα στην Αθήνα

Μίνι χιονιάς έρχεται μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά αύριο. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους πάντως, το κρύο και τα χιόνια θα υποχωρήσουν προς το τέλος της εβδομάδας.

 

 

Από το βράδυ πάντως θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, όχι μόνον στις ορεινές αλλά και τις πεδινές περιοχές. Ισχυρότατοι άνεμοι με ένταση που θα φτάσει έως και τα 8 μποφόρ. Σε κατακόρυφη πτώση, έως και 10 βαθμούς, η θερμοκρασία.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο δρόμο καθώς εκτός από το χιόνι, σε πολλές περιοχές θα σημειωθεί παγετός.

Σε πολλές περιοχές της χώρας χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων, ενώ τεράστια είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία, με σοβαρές ζημιές, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

 Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις- Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Στην Αττική, νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις βαθμιαία θα χιονίσει στα ημιορεινά, στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα στο κέντρο της πόλης. Οι άνεμοι, βόρειοι Βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από 1 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Χιονόνερο και χιόνια και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως  7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 0 έως 4 βαθμούς Κελσίου. 

 Δείτε τι θερμοκρασία θα έχει η περιοχή σας

Ενας νεκρός από την κακοκαιρία

Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του εξαιτίας της κακοκαιρίας που έπληξε όλη τη χώρα τις τελευταίες ώρες.

Ο 47χρονος εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του, στις Σέρρες, όταν αυτό παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο που είχε σχηματιστεί από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η πυροσβεστική εντόπισε το όχημα στο ρέμα Κρουσοβίτης στο Σιδηρόκαστρο και δύτες της ΕΜΑΚ βούτηξαν στα νερά προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον άνδρα, που ήταν στη θέση του συνοδηγού, όμως ανασύρθηκε νεκρός.

Με τη βοήθεια εκσκαφέα κατάφεραν να βγάλουν από το ποτάμι και το κατεστραμμένο αυτοκίνητο ενώ ο πατέρας του που τον αναζητούσε ολόκληρη τη νύχτα ενημερώθηκε από τους αστυνομικούς για την τραγωδία.

 Ο χειρότερος χιονιάς των τελευταίων 20 ετών χτυπάει την χώρα! Νεκρός στις Σέρρες

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σιδηροκάστρου ο άτυχος άνδρας υπερεκτίμησε την κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το αυτοκίνητο λόγω των ορμητικών νερών γι' αυτό και αναγκάστηκαν να ζητήσουν τη βοήθεια της ΕΜΑΚ.

Η βροχή έπεφτε αδιάκοπα τις τελευταίες 48 ώρες και φούσκωσε τον ποταμό λένε οι κάτοικοι της περιοχής που γνώριζαν ότι η γέφυρα ήταν επικίνδυνη.

Ο 48χρονος όμως που ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία δεν το ήξερε ενώ στο σημείο δεν υπήρχαν και προειδοποιητικές πινακίδες για να τον αποτρέψουν με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα νερά.

Προβλήματα σε όλη την Ελλάδα

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας τις τελευταίες ώρες.

Στη Λέσβο, τα ξημερώματα της Κυριακής υπερχείλισε ο ποταμός που διαπερνά την Καλλονή εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης που έπληξε το νησί, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια.

Πλημμύρες σε Ξάνθη, Ροδόπη, Εβρο

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε από το απόγευμα του Σαββάτου διάφορες περιοχές της Θράκης, με την έντονη βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους να αφήνουν πίσω τους καταστροφές. 

Στην Ξάνθη, ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου η βροχή έκανε αισθητή την παρουσία της ενώ το απόγευμα και το βράδυ τα καιρικά φαινόμενα επιδεινώθηκαν, με τους ουρανούς να ανοίγουν και τους δρόμους να γεμίζουν νερό. Στον ορεινό Εχίνο η στάθμη του ποταμού ανέβηκε σημαντικά, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και μέσα στην πόλη της Ξάνθης. Στο Δασικό Χωριό, που είχε ντυθεί στα λευκά τις τελευταίες ημέρες, τα χιόνια επέστρεψαν δειλά δειλά το πρωί της Κυριακής. 

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ωρών προκάλεσε υπερχείλιση ποταμών στο νομό Ροδόπης, κυρίως στα δυτικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή των οικισμών Παραδημής, Μεγάλου και Μικρού Κρανοβουνίου και Παγουρίων, που ανήκουν στον δήμο Κομοτηνής, όπου επιχειρούν από το πρωί οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του δήμου Κομοτηνής και της αντιπεριφέρειας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.Κλειστή μέχρι και αυτή την ώρα παραμένει η επαρχιακή οδός Κομοτηνής –Μέσης στο ύψος του οικισμού της Παραδημής μέχρι να υποχωρήσει η στάθμη του νερού, η οποία είχε φτάσει έως και τα 40 εκατοστά.