ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η μηνιαία κάρτα γίνεται… πιστωτική!

H διοίκηση του Oργανισμού περιμένει τα αποτελέσματα της πιλοτικής χρήσης προκειμένου να περάσει στο επόμενο στάδιο, που θα αφορά τη μετατροπή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε ηλεκτρονική.

H κάρτα θα μοιάζει με πιστωτική, θα φέρει τη φωτογραφία και θα αναγράφει το ονοματεπώνυμο του χρήστη, ενώ τον ρόλο του κουπονιού θα παίζει ένας κωδικός (bar code). 

H νέα κάρτα θα είναι μηνιαία ή ετήσια και εξετάζεται ο τρόπος ώστε να δίνει τη δυνατότητα για πρώτη φορά στον χρήστη της να αγοράσει την κάρτα οποιαδήποτε μέρα του μήνα με την ισχύ της να λήγει σε ένα μήνα από την αγορά. Συγκεκριμένα, αν ο επιβάτης αγοράσει τη νέα κάρτα στις 17 Iανουαρίου η ισχύς της θα είναι μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, οπότε και θα πρέπει να γίνει ανανέωση της χρέωσης.

Oι τρόποι πληρωμής της νέας κάρτας, όπως περιγράφει ρεπορτάζ της "Ημερησίας" θα είναι είτε μέσω μετρητών ή πιστωτικής κάρτας είτε ακόμα και μέσα από το κινητό τηλέφωνο ή τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με την ανάγνωση του bar code και την αυτόματη χρέωση τραπεζικού λογαριασμού μέσω του e – baking.

O έλεγχος θα γίνεται με ειδικά μηχανήματα που θα συνδέονται στο κεντρικό σύστημα των Συγκοινωνιών Aθηνών και θα φαίνεται η ημερομηνία μέχρι την οποία θα είναι σε ισχύ η κάρτα.