ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Πως θα εξελιχθεί ο καιρός τα επόμενα 24ωρα

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού κατά τόπους τις ερχόμενες μέρες. 

 

Πέμπτη

καιρός: γενικά αίθριος. τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά το απόγευμα οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βόρεια ορεινά.

άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. το βράδυ από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 3 με 5 μποφόρ.

θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο

Παρασκευή

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν, θα εκδηλωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στα δυτικά θα ενταθούν, ενώ είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές και στις υπόλοιπες περιοχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από τα νοτιά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Σάββατο

Καιρός: κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Άνεμοι: στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Κυριακή

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νοτιά. βαθμιαία και από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

*Αθήνα *Θεσσαλονίκη *Ηράκλειο *Λάρισα *Βόλος *Χανιά *Καβάλα *Ιωάννινα *Χαλκίδα *Σέρρες*Τρίκαλα *Κατερίνη *Καλαμάτα *Λαμία *Ρόδος *Κομοτηνή *Δράμα *Αλεξανδρούπολη *Βέροια*Ξάνθη *Κέρκυρα

Δευτέρα και Τρίτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.