ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έσωσαν γατάκι που βρέθηκε…. τσιμεντωμένο! (ΦΩΤΟ)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους ούτε οι πυροσβέστες και οι κάτοικοι της οδού Πανεπιστημίου στο κέντρο της Πάτρας, όταν είδαν ένα μικρό γατάκι να έχει στην κυριολεξία «θαφτεί» κάτω από το τσιμέντο.

Το νιαούρισμά του κινητοποίησε τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έψαξαν να το βρουν για να το βοηθήσουν. Έψαξαν σε ένα ερειπωμένο κτήριο, μάταια όμως, γιατί άκουσαν μεν το «κλάμα», δεν μπορούσαν όμως να εντοπίσουν πουθενά το ζωάκι. Πίστευαν πως κάπου είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να βγει, δεν μπορούσαν όμως να φανταστούν ότι θα το έβρισκαν… τσιμεντωμένο κάτω από το πεζοδρόμιο.

Τελικά κάλεσαν την Πυροσβεστική και μετά από προσπάθειες με το γατάκι να τους «καθοδηγεί» με τη φωνή του, έσκαψαν ένα σκαλί το οποίο είχε καλυφθεί με τσιμέντο την Παρασκευή καθώς είναι σε εξέλιξη έργα στο σημείο, το εντόπισαν και το έσωσαν.

Το κατατρομαγμένο γατάκι παραλήφθηκε από φοιτητές οι οποίοι διαμένουν στην περιοχή, και οι οποίοι το τύλιξαν με κουβέρτα γιατί έτρεμε, του έδωσαν τροφή και το κράτησαν στην αγκαλιά τους για ώρες για να συνέλθει.

πηγή φωτογραφιών gnomip.gr