Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε εκπαιδευτικούς, αλλά και γονείς για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 10χρονου μαθητή με πρωταγωνιστές παιδιά τα οποία πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και ήταν μεγαλύτερα κατά μία τάξη, δύο αγόρια και ένα κορίτσι.
Έξι δάσκαλοι του σχολείου στο οποίο φέρεται να συνέβησαν οι καταγγελλόμενες πράξεις φρίκης, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Πρόκειται για τους εκπαιδευτικούς, που ενώ ήταν αρμόδιοι για την εποπτεία των μαθητών, δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό, όπως φέρεται να δήλωσαν για την κατ’ εξακολούθηση κακοποίηση του ανήλικου από συμμαθητές του σε ώρες λειτουργίας του σχολείου και συγκεκριμένα στα διαλείμματα.
Ωστόσο όπως προέκυψε ένα από τα μέσα με τα οποία ασκούνταν οι πράξεις κακοποίησης, δηλαδή το κατσαβίδι, οι μαθητές που φέρονται να κακοποιούσαν τον 10χρονο το αναζητούσαν και το έβρισκαν κάθε φορά στην εργαλειοθήκη, που ήταν τοποθετημένη σε γραφείο των δασκάλων.
Για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων διώκονται αντίστοιχα οι γονείς των μαθητών, εναντίον των οποίων έγινε η καταγγελία για την κακοποίηση.
Οι γονείς και των τριών μαθητών κατηγορούνται για πράξη σε βαθμό πλημμελήματος.