ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνίαση οπαδικής βίας: Δικογραφία για την επίθεση σε 18χρονο στο Περιστέρι τον περασμένο Μάιο

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε επίθεση με οπαδικό υπόβαθρο σε βάρος 18χρονου, που σημειώθηκε στις 10 Μαΐου 2024, πλησίον του σταθμού Μετρό Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών, ηλικίας 22 και 19 ετών, για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και παράβαση του νόμου περί επαγγελματικού αθλητισμού.

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή των κατηγορουμένων.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, οι κατηγορούμενοι που είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού, προσέγγισαν τον 18χρονο, και με τη χρήση μεταλλικού κλομπ τον τραυμάτισαν στο κεφάλι και στο σώμα με σκοπό να του αποσπάσουν μπλούζα και κασκόλ του Ολυμπιακού.

Αμέσως μετα, οι κατηγορούμενοι διέφυγαν ενώ ο 18χρονος διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.