Καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι την κράτησαν όμηρο επί τρεις ώρες οι φοιτητές της το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς «έκοψε» πολλούς στο μάθημά της!
Πρόκειται για καθηγήτρια του τμήματος Ψυχολογίας η οποία στο μάθημα του τέταρτου έτους έκοψε το 28% των φοιτητών.
Σύμφωνα με την καθηγήτρια, ορισμένοι από τους φοιτητές που κόπηκαν, εισέβαλαν στο γραφείο της, της μιλούσαν επιθετικά και αξίωναν να μη βάλει αρνητική βαθμολογία στην περίπτωση λαθεμένης απάντησης σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής – κάτι πολύ συνηθισμένο για τον συγκεκριμένο τύπο εξέτασης…
Σύμφωνα με το OPEN, η καθηγήτρια υποστήριξε πως την άφησαν να φύγει μόνο όταν τους είπε ότι θα γίνει αναβαθμολόγηση των γραπτών τους.
«Μια μικρή ομάδα με τις αθλιότητές της δηλητηριάζει τη λειτουργία του τμήματος» ανέφερε η ίδια σε δηλώσεις της ενώ η πρόεδρος του τμήματος Ψυχολογίας ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συγκεκριμένη ομάδα θέλει να επιβάλει με τη βία τις θέσεις της. Ερχονται, διακόπτουν τα μαθήματα και μετά την ανακοίνωση των θέσεών τους μας κάνουν προσωπικές επιθέσεις…
«Τον επανειλημμένο εκφοβισμό μεγάλου αριθμού διδασκόντων καταδίκασε και η συνέλευση του τμήματος Ψυχολογίας στη χθεσινή συνεδρίασή της.
«Η συνέλευση ομόφωνα να καταγγείλει την επανειλημμένη παρενόχληση διδασκόντων/ουσών και φοιτητών/τριών από μια συγκεκριμένη ολιγάριθμη ομάδα φοιτητών/τριών στο πλαίσιο τόσο των μαθημάτων όσο και των εξετάσεων, με πρόσχημα διάφορες ανακοινώσεις και αιτήματα. Ειδικότερα, η συνέλευση καταγγέλλει τον επανειλημμένο εκφοβισμό μεγάλου αριθμού διδασκόντων/ουσών αλλά και της προέδρου του τμήματος με αφορμή ζητήματα που εμπίπτουν εξ ολοκλήρου στην ακαδημαϊκή λειτουργία και ευθύνη των μελών ΔΕΠ (π.χ. ύλη μαθήματος, θέματα εξετάσεων, τρόπος βαθμολόγησης, αποτελέσματα εξετάσεων κ.ά.), την επανειλημμένη παρενόχληση της προέδρου (αλλά και μελών του τμήματος), προκειμένου να συμμετέχουν στις συνελεύσεις του τμήματος, ενώ δεν επιτρέπεται θεσμικά, τον επανειλημμένο εξευτελισμό των διδασκόντων/ουσών με τη δημιουργία και την ανάρτηση αφισών στη Φιλοσοφική Σχολή, στις οποίες χλευάζουν τους/τις διδάσκοντες/ουσες, τις αναφερόμενες περιπτώσεις εκφοβισμού συμφοιτητών/τριών τους, τους/τις οποίους/ες στοχοποιούν και παρενοχλούν, αν δεν συμμορφωθούν με τις διεκδικήσεις και τις απόψεις τους, και, τέλος, τη γενικότερη προσβλητική, παρενοχλητική και παραπλανητική στάση απέναντι σε πρόσωπα, θεσμούς και ακαδημαϊκές διαδικασίες», αναφέρει το ψήφισμα.