ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΡΙΚΗ-Καθηγητής άγγιζε το στήθος μαθητριών και τους έλεγε…

Ανατριχίλα και οργή προκαλούν οι πράξεις ενός εκπαιδευτικού από την Κύπρο, ο οποίος σύμφωνα με την δικογραφία, παρενοχλούσε μαθήτριες ηλικίας 12 έως και 14 ετών την ώρα του μαθήματος.

 

 

Σύμφωνα με το politis-news.com, μεταξύ των μηνών Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014, και ενώ ο καθηγητής δίδασκε σε γυμνάσιο της περιφέρειας Λάρνακας, προέβη σε άσεμνες πράξεις εις βάρος τεσσάρων μαθητριών του, ηλικίας 12-14 ετών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω "εκπαιδευτικός" παρενοχλούσε συστηματικά κάποιες από τις μαθήτριές του, αγγίζοντας τα στήθη και οπίσθιά τους, ενώ σε κάποιες από τις περιπτώσεις αυτές προχώρησε ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τραβώντας το ραντάκι του στηθόδεσμού τους.

Σοκάρει επίσης το γεγονός ότι τις παρενοχλούσε μέσα στην τάξη και εν ώρα μαθήματος.

Σε μια άλλη περίπτωση κατηγορείται ότι χάιδευε απαλά το χέρι μαθήτριας λέγοντάς της: «Τι ωραίο που είναι το δέρμα σου… πόσο μαλακό».

Τα τέσσερα ανήλικα κορίτσια κατήγγειλαν τον καθηγητή τους στον αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, συνοδευόμενες από τους γονείς τους.

Ο καθηγητής βρέθηκε χθες στο εδώλιο του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αλλά η υπόθεσή του, λόγω φόρτου εργασίας, ορίστηκε για τις 14 Ιανουαρίου 2016, προκειμένου να κατηγορηθεί και ν’ απαντήσει αν παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες. Μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος, αφού υπέγραψε εγγύηση 30.000 ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ διατάχθηκε να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα στον αστυνομικό σταθμό της περιοχής του.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου έχει διατάξει τη διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου καθηγητή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.