Κάθε μέτρο είναι στο τραπέζι στην μάχη κατά του κορωνοϊού είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αφήνοντας «ανοικτό» και το ενδεχόμενο να κλείνει στις 10 το βράδυ η εστίαση.
Μιλώντας στο Mega ο κ. Γεωργιάδης είπε για την εστίαση και το ενδεχόμενο τα καταστήματα να κλείνουν από τις 10 το βράδυ και όχι στις 12 τα μεσάνυχτα πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι επί θύραις αυτό λόγω μέτρο, χωρίς να μπορώ να το αποκλείσω, αναλόγως της εξελίξεως πανδημίας». Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα της Ολλανδίας όπου στις 10 κλείνουν μπαρ και εστιατόρια, και στο Βέλγιο όπου κλείνουν στις 11.
«Όσο δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, θα λαμβάνουμε αυστηρότερα μέτρα ώστε να αποφύγουμε το γενικό lockdown, που θα είναι καταστροφικό. Άρα κάθε άλλο μέτρο είναι στο τραπέζι».
Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι σαφώς υπάρχει και διαφορά στο να κλείνουν τα καταστήματα τις 22:00 αντί στις 12 το βράδυ. «Όσο νωρίτερα κλείνεις τα κέντρα, τόσο μειώνεις την κοινωνική κινητικότητα. Στόχος των μέτρων είναι να μειωθεί η κοινωνική κινητικότητα», τόνισε.
Σχετικά με τη διαχείριση του κορωνοϊού είπε πως γίνεται πληθώρα τεστ κορωνοϊού και πως γίνονται πάνω από 25.000 τεστ ημερησίως.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στις καταλήψεις λέγοντας πως είδε τη χθεσινή πορεία που πέρασε μπροστά από το γραφείο του στο Σύνταγμα, και ήταν μόνο κατά τα λεγόμενα μαθητική, αφού «τα παιδιά δεν ήταν παιδιά, αλλά αναρχικοί».
«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι μαθητές έριξαν μολότοφ με δυναμίτη πάνω στα ΜΑΤ» είπε. «Είναι ντροπή να συνδέουμε το χθεσινό λεγόμενο μαθητικό συλλαλητήριο με τους μαθητές».
Οι καταλήψεις, προσέθεσε, δεν εκφράζουν τους μαθητές στο σύνολό τους, αλλά κάποιες μικρές, θλιβερές και θορυβώδεις μειοψηφίες και εκτίμησε ότι με τα μέτρα που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας, οι καταλήψεις πολύ σύντομα θα τελειώσουν.
Δήλωσε σύμφωνος με το μέτρο να μην λαμβάνουν μέρος στην τηλεκπαίδευση όσοι μαθητές μετέχουν στις καταλήψεις, καθώς όπως είπε, οι μαθητές αυτοί αποκλείονται από μόνοι τους από την τηλεκπαίδευση. «Γίνεται να παρακολουθείς τα μαθήματά σου και ταυτόχρονα να κάνεις κατάληψη;» αναρωτήθηκε. «Όποιος κάνει κατάληψη θα παίρνει απουσία, και όποιος θέλει ας μείνει στην ίδια τάξη». «Ο διάλογος πρέπει γίνεται με σχολεία ανοιχτά».
Ως προς τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη, σημείωσε πως η Ελλάδα δεν διαφέρει από τον μέσο όρο των ευρωπαϊκών χωρών, ενώ παράλληλα οι προσλήψεις των καθηγητών έγιναν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. «Δεν υπάρχουν κενά σε καθηγητές και βιβλία, όσοι κάνουν καταλήψεις είναι κακομαθημένοι» είπε. «Οι καταλήψεις βλάπτουν τη νεολαία. Πρόκειται για μια δυστροπία της κοινωνίας μας που οφείλεται στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς».
«Συγχαίρω την κ. Κεραμέως και την στηρίζω για τις αποφάσεις που πήρε», δήλωσε αναφερόμενος στην υπουργό Παιδείας.