Για σκηνικό του καιρού, που χαρακτηρίζεται από τσουχτερό κρύο, με θερμοκρασίες αρκετά κάτω από τις κανονικές για την εποχή, προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι.
Το κρύο σε όλη τη χώρα και οι ενισχυμένοι βοριάδες κυρίως στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού και τις επόμενες ημέρες, τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.
Με ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς ανέφερε ότι θα έχουμε τσουχτερό κρύο το πρώτο μισό του Φεβρουαρίου λόγω του ισχυρού αντικυκλώνα, με την κατάσταση να βελτιώνεται στο δεύτερο 10ήμερο του μήνα.
🎯 Η ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ
Μέχρι και τα μέσα του μήνα θα διατηρηθούν οι χαμηλές θερμοκρασίες για την εποχή. Τοπικά φαινόμενα θα εκδηλώνονται , όχι σημαντικά , μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Αργότερα, ειδικότερα προς το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου, ο καιρός… pic.twitter.com/6y4Gpg5AKi— Theodoros Kolydas (@KolydasT) February 7, 2025
Για έναν «μαραθώνιο» κρύου προϊδέασε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας. Ο μετεωρολόγος του Alpha τόνισε πως η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με κρύο και νέα χιόνια.