slider, ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί φοβούνται «ντόμινο» μετά και το 10ο κρούσμα!

Το  δέκατο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι Ελληνίδα, στενή επαφή του 9oυ επιβεβαιωμένου κρούσματος, μέλος της ταξιδιωτικής ομάδας σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Η ασθενής είναι σε πολύ καλή κατάσταση, η επιτήρηση της υγείας της συνεχίζεται και μεταφέρεται σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Την ίδια ώρα, αγωνία κυριαρχεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα που νοσηλεύτηκε ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος διαγνώστηκε την Τετάρτη με νόσο Covid-19, δηλαδή στο γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος για τρίτο 24ωρο.

Και στα δύο είχε αντιμετωπιστεί ως σύνηθες εμπύρετο περιστατικό και όχι ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη διασπορά του ιού και την έκθεση προσωπικού και ασθενών.

Μια πρώτη εικόνα για το μέγεθος της διασποράς του ιού, εντός κι εκτός του συστήματος υγείας, θα δώσουν σήμερα οι απαντήσεις από το εργαστήρια αναφοράς για τον κορωνοϊό.

Δεκάδες δείγματα έχουν ληφθεί από πρόσωπα που αποτελούν στενές επαφές του 66χρονου, πριν από τη νοσηλεία του και κατά τη διάρκεια αυτής.