ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί οι απαγωγείς σκότωσαν τον 60χρονο από το Καζακστάν

«Το θύμα τους ήξερε. Γι αυτό τον σκότωσαν αμέσως μόλις πήραν τα λύτρα. Τον πέταξαν ζωντανό μαζί με τις πέτρες στην πλάτη μέσα στο κανάλι», αναφέρει αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής για τον φρικτό θάνατο του 60χρονου από το Καζακστάν.

 

Οι απαγωγείς, σύμφωνα με τα ευρήματα του ιατροδικαστή που διαπίστωσε ότι ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό, έδεσαν το θύμα τους χειροπόδαρα με πλαστικά δεματικά, του έβαλαν ένα σακίδιο με πέτρες και τον πέταξαν στο νερό.

Ο Κ.Π., είχε επικοινωνήσει με τη σύζυγό του στις 21:30 το βράδυ της 16 Απριλίου 2016, από το κινητό του τηλέφωνο, αναφέροντας ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής και στη συνέχεια έδωσε το τηλέφωνο στον απαγωγέα.

Εκείνος απαίτησε αρχικά 300.000 ευρώ, λίγο αργότερα έπεσε στις 200.000, έπειτα στις 50.000 ευρώ και τελικά δέχθηκε 40.000 ευρώ για να απελευθερώσει τον όμηρο. Το ραντεβού δόθηκε αρχικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου πήγε η γυναίκα μαζί με τον 26χρονο γιο της.

Οι δράστες επικοινώνησαν μαζί της και της είπαν να πάει στα διόδια της Ελευσίνας, όπου στη 01:00 τα ξημερώματα της επόμενης μέρας, εμφανίστηκαν δύο κουκουλοφόροι κρατώντας πολεμικά καλάσνικοφ. Επέβαιναν σε έναν τζιπ.

Πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν. Από εκείνη τη στιγμή δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία των δραστών για να τις καθορίσουν το σημείο απελευθέρωσης του συζύγου της όπως της είχαν πει.

Σύμφωνα με το The Toc, το αυτοκίνητο του ομήρου είχε εντοπιστεί πριν την παραλαβή των λύτρων, από φίλο του 60χρονου, στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου, κοντά στη Λ. ΝΑΤΟ. Εκεί υπήρχαν κηλίδες αίματος, που έδειχναν πως το θύμα είχε παλέψει με τους δράστες. Η απαγωγή καταγγέλθηκε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής το πρωί της 17ης Απριλίου 2016 μετά την παράδοση των λύτρων.

Το πρωί της Δευτέρας υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ, που προέβαιναν σε εργασίες στο κανάλι, στην περιοχή Καμάρι Δερβενοχωρίων, βρήκαν το πτώμα του άτυχου άνδρα. Ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης και ντυμένο με τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της αρπαγής.

Τα χέρια και τα πόδια ήταν δεμένα με «tie wraps» και στην πλάτη είχε δεμένο ένα σακίδιο γεμάτο πέτρες. Η απόσταση από το σημείο της αρπαγής ήταν περισσότερη των 20 χιλιομέτρων, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν πως κάπου εκεί βρισκόταν το σημείο φυλάκισης του θύματος και προβαίνουν σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του.