Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας παρασκευάσθηκε και φέτος σε μία κοινή γιορτή της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Προαστίων και Περιχώρων και του δήμου Περιστερίου, ο οποίος έχει εδώ και χρόνια παράδοση στην κατάρριψη των ρεκόρ.
Το γλύκισμα-μαμούθ μήκους 78 μέτρων και 9 τόνων έσπασε όλα τα ρεκόρ.
Η βασιλόπιτα ξεπέρασε τα 65 χιλιάδες κομμάτια, τους 9 τόνους βάρος και περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε πρωτοχρονιάτικα δώρα.
Παρασκευάσθηκε από δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (Φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της βασιλόπιτας, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα.
Στην παρασκευή συμμετείχαν οι μαθητές της Σχολής Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής της ΕΠΑ.Σ ΔΥΠΑ Γαλατσίου.
Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας: Τα υλικά…
Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν:
5.500 kg αλεύρι,
1.700 kg ηλιέλαιο – λάδι,
500 kg ζάχαρη,
520 kg άχνη,
5.000 αυγά,
30kg πορτοκάλια ξύσμα,
75 kg κονιάκ,
70 kg κανέλλα τριμμένη.
Ο δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, παρουσία χιλιάδων πολιτών από το Περιστέρι και όλη την Αττική, έκοψε χθες Πέμπτη (29/12) τη βασιλόπιτα που βέβαια ο καθένας πήρε και από ένα κομμάτι, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της ΣΑΑΠΠ Παναγιώτης Σαχινίδης.