ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλίτωσε από τη φωτιά στο Μάτι και τώρα πετά drone για την πυροσβεστική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Γιάννης είναι από τους εκατοντάδες πυρόπληκτους που γλύτωσε την ζωή του, την τελευταία στιγμή  στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μέσα από συγκλονιστικό αδημοσίευτο υλικό, ως ερασιτέχνης κινηματογραφιστής, καταγράφει πώς δραπέτευσε  με την σύζυγό του από τις φλόγες.

Περιγράφει πώς από διευθυντικό στέλεχος πολυεθνικής, αποφάσισε να τα παρατήσει όλα, και να γίνει επαγγελματίας χειριστής σε ένα από τα 25 drones της Πολιτικής Προστασίας, που επιτηρούν 24 ώρες, το 24ωρο ολόκληρη την Αττική.

Ο Γιάννης ήταν διευθυντής σε πολυεθνική εταιρία και ερασιτέχνης «ντροουνίστας» για χρόνια.

«Γλυτώσαμε πραγματικά την τελευταία στιγμή , εγώ και η σύζυγός μου. Ένας πυροσβέστης μας είδε και μας ενημέρωσε ότι πράγματα άσχημα. Αν δεν υπήρχε αυτή η επικοινωνία από εκείνον τον πυροσβέστη , δεν θα ήμουν εδώ τώρα»

6 χρονια μετά έχει αφήσει την δουλειά του, έδωσε εξετάσεις στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας και πήρε δίπλωμα χειριστή επαγγελματικού drone και σήμερα η εταιρία του συνεργάζεται με το Πυροσβεστικό Σώμα. Σήμερα, μας λέει,  από τον Πυροσβεστική Βάση στην Νέα Μάκρη, ξεπληρώνει εκείνον τον Πυροσβέστη που του έσωσε την ζωή

«Νιώθω ότι βοηθάω , θεωρώ ότι είμαι τυχερός γιατί βοηθάω αυτούς τους ήρωες»

Δείτε το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1