Ο Γιώργος Καρκάς έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά την αθώωση του.
Ο ηθοποιός που κατηγορήθηκε πως βίασε έναν οδηγό ταξί και φυλακίστηκε για 16 μήνες μέχρι να αθωωθεί για τη συγκεκριμένη κατηγορία λόγω αμφιβολιών βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
«Εγώ θα μείνω εκεί που περιγράφεται η ζωή μου. Εκεί στα 26 με 27 πήρε την κάτω βόλτα σχετικά με τη χρήση ουσιών. Εκεί άλλαξε. Τώρα πλέον είμαι 30, τα έκλεισα μέσα στη φυλακή» εξομολογήθηκε, συμπληρώνοντας: «Δεν ήμουν άνθρωπος παραβατικός με την κλασική έννοια του όρου. Όταν μπήκα φυλακή κατάλαβα αυτό το κομμάτι της κοινωνίας και σε πόσο μεγάλο βαθμό υπάρχει και πώς λειτουργεί. Εγώ δεν είχα σχέση με όλα αυτά. Εγώ ξαφνικά στα 26 μού ήρθε να δοκιμάσω απαγορευμένες ουσίες άκρως εξαρτητικές και εκεί με πήρε η κάτω βόλτα. Ό,τι είχα χτίσει μέχρι τότε, ό,τι είχα σπουδάσει, ό,τι είχα καταφέρει χάθηκε. Μέχρι τα 27 μου είχα γίνει καθημερινός χρήστης, όχι συστηματικός. Και στα 29 από ένα τυχαίο περιστατικό μπήκα φυλακή. Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερα να καταστρέψω ό,τι είχα».
«Πριν το θέατρο Τέχνης, που αποφοίτησα το 2014, δεν ήμουν γατζωμένος από την πατρική οικογένεια. Σπούδαζα για τέσσερα χρόνια στην Καστοριά στο τμήμα Διεθνούς εμπορίου. Τα ναρκωτικά δεν θα τα ρίξουμε στην άσχημη ψυχολογική κατάσταση, αυτό είναι δικαιολογία στον εαυτό μας για να κάνουμε μια ζωή ναρκωτικά. Εγώ από ένα τυχαίο κοινωνικό περίγυρο, που δεν φταίει ο περίγυρος αλλά εγώ για το οτιδήποτε, μου ήρθε η δοκιμή μπροστά στα μούτρα μου. Και μετά σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάντησα καθημερινός χρήστης. Μετά άρχισα να είμαι ασυνεπής στα πάντα μου! Κατέληξα να είμαι ένα ρεμάλι που αυτοξεφτιλίζομαι χωρίς να το καταλαβαίνω. Ένα αυτοκαταστροφικό ρεμάλι, όχι απέναντι στους άλλους. Ποτέ δεν έχω πειράξει άνθρωπο» πρόσθεσε.
Όσο για τη ζωή του μετά τη φυλακή, ο ίδιος ανέφερε πως ο οδηγός ταξί τον απείλησε μέσω σχολίων κάτω από βίντεο δηλώσεών του. «Εμένα δεν με υπερασπίστηκαν οι γονείς μου επειδή είμαι το παιδί τους. Πίστεψαν σε εμένα και από ό,τι φάνηκε μετά και από τα αντικειμενικά στοιχεία της υπόθεσης. Έκανα τη διαστροφική σκέψη και λέω αν δεν πάει καλά το δικαστήριο, εγώ ξέρω ότι είμαι αθώος αλλά έχω δείξει το πρόσωπό μου παντού. Το έκανα από ένστικτο στην αρχή για να δείξω ότι είμαι εδώ και δεν κρύβομαι. Δεν θα με κατηγορήσει κανένας για τον ομόφυλο σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Πάρ’το, αυτό είμαι. Αυτός είμαι και από εκεί και πέρα θα μάθουμε πως ο σεβασμός είναι υποχρεωτικός και όχι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός – ειδικά δε όταν εκπροσωπεί αστυνομικές αρχές. Εκεί λύγισα».