ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρή καταιγίδα στην Αθήνα: Πλημμύρισαν δρόμοι στα νότια προάστια

Ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται στην Αθήνα από το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» την πρωτεύουσα, καθώς κατά τις 13:00 ξεκίνησαν να εκδηλώνονται σφοδρές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές.

Τα φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα στα νότια προάστια.

Μέσα σε λίγα μόλις λεπτά καταρρακτώδους βροχής πολλοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας πλημμύρισαν και παρατηρήθηκαν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Μάλιστα, στην Καλλιθέα πλημμύρισαν δρόμοι.

Με αναρτήσεις του στο Χ ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς συνιστά προσοχή ειδικά στα νότια της Αττικής έως τις 3 μ.μ.

Νωρίτερα ο Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στα social media μίλησε για τις επόμενες ώρες της κακοκαιρίας, τονίζοντας πως ήδη οι ψυχρές αέριες μάζες είναι πάνω από τη χώρα μας και επηρεάζουν το τοπίο με έντονη αστάθεια.

«Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές , καθώς υπάρχει πλήρης συμφωνία πραγματικών και προγνωστικών δεδομένων», τονίζει αρχικά στην ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ.

«Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές έως αργά το απόγευμα στην Πελοπόννησο και τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια του νομού ), πρόσκαιρα στις Σποράδες, την Εύβοια και τοπικά στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά)», συμπληρώνει.

«Η ραγδαιότητα των φαινομένων τοπικά θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο», καταλήγει.