ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάνει πίσω η κυβέρνηση για την φορολόγηση των ενοικίων – Τι θα γίνει με τα ανείσπρακτα

Την πρόθεση να κυβέρνησης να αφαιρέσει από το πολυνομοσχέδιο, τις παραγράφους 5 και 6 του άρθρου 2, που αφορούν στους αυξημένους συντελεστές φορολόγησης για εισοδήματα από ενοίκια. Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, πιθανότατα αύριο θα απαλειφθεί η συγκεκριμένη διάταξη.  

 

Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδηςστη Βουλή, κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στις αρμόδιες επιτροπές. Πρόκειται για τη διάταξη που προέβλεπε την αύξηση του συντελεστή φορολόγησης από το 11% στο 15% για ενοίκια μέχρι του ύψους των 12.000 ευρώ και από 33% σε 35% για όσους έχουν ενοίκια πάνω από το προηγούμενο όριο.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω διάταξη είχε αναδρομική ισχύ, γεγονός που θα ανάγκαζε αρκετούς ιδιοκτήτες να πληρώσουν φέτος παραπάνω φόρο, ως και 480 ευρώ.

Για τα ανείσπρακτα ενοίκια, που ξεσήκωσε αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε « το ότι σταματά η εκχώρηση των ενοικίων στο δημόσιο δεν σημαίνει ότι φορολογούμε αυτά τα εισοδήματα γιατί βρισκόμαστε ακόμα σε διάλογο και όπως λέει και η διάταξη του 4336, ψάχνουμε να βρούμε με ποια διάταξη θα αντικατασταθεί».