Πέντε θρασύτατοι διαρρήκτες αποπειράθηκαν χθες (26/04) να εισβάλλουν σε τρία σπίτια διαδοχικά στα Καλύβια. Οι ιδιοκτήτες ειδοποιήθηκαν από γείτονες, αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό, και συνέλαβαν κάποιους εξ αυτών.
Στην πρώτη περίπτωση έγιναν αντιληπτοί από τους γείτονες. Στη δεύτερη χτύπησε ο συναγερμός, αλλά δεν πτοήθηκαν. Στην τρίτη έσπασαν παράθυρο σπιτιού επί της οδού Δεξαμενής, την ώρα που οι ένοικοι απουσίαζαν.
Οι ιδιοκτήτες ειδοποιήθηκαν από τους γείτονες. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και της Άμεσης Δράσης κατέφθασαν στο σημείο και ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό.
Κέντρο Άμεσης Δράσης: Προς όλους τους σταθμούς, ιδιαίτερη προσοχή με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας στη δασική περιοχή που κινείστε ιδιαίτερη προσοχή.
Αστυνομικός: Κέντρο, όποιος συνάδελφος πάει και τον δει να προσέχει, γιατί πετάει μάρμαρα.
Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους διαρρήκτες στο βουνό. Μάλιστα ο ένας τους πέταξε κομμάτια από μάρμαρο για να αποφύγει την σύλληψη.
Το Mega παρουσιάζει τις αγωνιώδεις συνομιλίες των αστυνομικών μέσω ασυρμάτου.
Κέντρο Άμεση Δράσης: 308 σας ακούσαμε, τον έχουμε δεσμεύσει;
Αστυνομικοί: Μας πετάει μάρμαρα, Κέντρο!
Η συμμορία κατάφερε να διασπαστεί και οι αστυνομικοί έχουν ακροβολιστεί σε όλη την περιοχή.
Αστυνομικός: Αν μπορεί, Κέντρο, το περιπολικό να έρθει από τα ελαιουργεία Κώνστα στα Καλύβια γιατί τον ακολουθώ.
Κέντρο Άμεση Δράσης: Βγείτε ελαιουργεία Κώνστα, ακολουθείται από συνάδελφο της 308.
Αστυνομικός: Κέντρο είναι μπροστά μας πάμε με πολύ μικρή ταχύτητα, είναι πολύ σκοτεινό το σημείο.
Κέντρο Άμεση Δράσης: 307, εσείς που κατεβαίνετε, ελάτε λίγο Δεξαμενής να δούμε την οικία.
Ο ιδιοκτήτης έφτασε στο σπίτι έπειτα από τηλεφώνημα του γείτονα και έχει δει σπασμένο το παράθυρο. Όπως λέει στο MEGA τον είχαν στοχοποιήσει. Μόλις μία εβδομάδα πριν αποπειράθηκαν να μπουν ξανά στο σπίτι του.
«Την περασμένη φορά έσπασαν την πόρτα, είχαμε στοχοποιηθεί με λίγα λόγια, και αυτή τη φορά σπάσανε παράθυρο αλουμινένιο, ξεκόλλησαν τη σίτα και σπάσανε το παράθυρο για να μπουν μέσα. Και πάνω εκεί που μπήκανε-δεν μπήκανε, τους εντοπίσανε εκεί. Τρέχανε οι αστυνομικοί στα βουνά να τους πιάσουν. Πετάγανε μάρμαρα», ανέφερε το θύμα της διάρρηξης.
Ένας από τους κακοποιούς συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ η επεισοδιακή καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, όπου αστυνομικοί της άμεσης δράσης εντόπισαν στην συμβολή των οδών Γκαρόν και Ελευθερίου Βενιζέλου το αυτοκίνητο της σπείρας με τους άλλους 4 διαρρήκτες.
Στην οδό Δασκάλου Καμπά στα Καλύβια το αυτοκίνητο των δραστών ακινητοποιήθηκε με τους αστυνομικούς να συλλαμβάνουν 2 από τους δράστες ενώ οι άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν. Πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς που είχαν ρημάξει τα σπίτια της περιοχής.
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA