ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρήτη: Ψάχνουν τις κάμερες για τους ληστές που άρπαξαν 30.000 ευρώ από τον επιχειρηματία

Στα αόρατα «μάτια» των επιχειρήσεων στην περιοχή της Ανάληψης Ηρακλείου Κρτήτης στηρίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό των δυο κακοποιών που χτύπησαν μπροστά στα μάτια της κόρης του έναν 74χρονο επιχειρηματία για να του αρπάξουν τις εισπράξεις του καταστήματός του που μετέφερε.

 

 

 

Οι αστυνομικοί ελέγχουν όλες τις κάμερες ασφαλείας από καταστήματα κατά μήκος της διαδρομής που είχε ακολουθήσει το θύμα, από τη Χερσόνησο όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον τομέα του τουρισμού ως την περιοχή της Ανάληψης στο Ηράκλειο όπου κατοικεί. Ελπίζουν ότι τα πλάνα θα έχουν καταγράψει το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, που είχαν στήσει ενέδρα το βράδυ της Δευτέρας φορώντας κράνη και, αφού τον χτύπησαν άγρια στο κεφάλι, άρπαξαν την σακούλα με τις εισπράξεις ύψους 30.000 ευρώ.

Η επίθεση των κακοποιών εκδηλώθηκε τη στιγμή που ο 74χρονος έβγαινε από το αυτοκίνητό του το οποίο, όπως έκανε κάθε βράδυ, στάθμευσε στο ίδιο σημείο. Η 23χρονη κόρη του θύματος είδε τους κρανοφόρους να χτυπούν άγρια τον πατέρα της και έβαλε τις φωνές, αλλά εκείνοι δεν πτοήθηκαν και έφυγαν ανενόχλητοι με τη μοτοσικλέτα τους. Ο τραυματισμένος επιχειρηματίας διακομίστηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Ο 74χρονος δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση, ωστόσο οι αστυνομικοί παίρνουν καταθέσεις από το συγγενικό και επαγγελματικό περιβάλλον του. Το ερώτημα στο οποίο προσπαθούν να απαντήσουν, είναι πώς γνώριζαν οι δράστες ότι ο επιχειρηματίας μετέφερε ένα τόσο μεγάλο ποσό και δεν αποκλείουν την πιθανότητα να είχαν πληροφόρηση «εκ των έσω».