ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα έκρυβε ναρκωτικά μέσα σε κάλτσες – Τα διακινούσαν στο κέντρο της Αθήνας

Έκρυβε τα ναρκωτικά μέσα σε κάλτσες που είχε τοποθετήσει στο παντελόνι, ένα από τα 4 μέλη συμμορίας που διακινούσαν ποσότητες κάνναβης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Με την σύλληψή του, την ώρα που έβγαινε από πολυκατοικία τη; Αχαρνών και την έρευνα, που ακολούθησε σε διαμέρισμα, όπου διέμενε, εντοπίστηκαν άλλα τρία μέλη της οργάνωσης. Ένας από τους τρεις, βλέποντας τους αστυνομικούς, επιχείρησε να διαφύγει πηδώντας από το μπαλκόνι σε διπλανό διαμέρισμα όπου και συνελήφθη. Μαζί τους συνελήφθησαν και οι άλλοι δύο αλλοδαποί, που βρίσκονταν στο διαμέρισμα όπου εντοπίστηκε και μεγάλη ποσότητα της μεθαμφεταμίνης. Πρόκειται για τρεις Τούρκους κι έναν Σύρο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- αποθήκευση, παρασκευή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κατοχή οπλισμού και απείθεια. Μιας ουσίας, που χρησιμοποιείται στην Παρασκευή της Shishas, της λεγόμενης «κοκαΐνης των φτωχών».

Υγρά μπαταριών
Ενός άκρως επικίνδυνου ναρκωτικού, που πωλείται σε πιάτσες, σε φθηνή τιμή και οδηγεί και στο θάνατο τους χρόνιους χρήστες, καθώς εμπεριέχει οξέα, ακόμη και υγρά από μπαταρίες αυτοκινήτων! Η επιχείρηση της Αστυνομίας, έλαβε χώρα στην οδό Αχαρνών.

«Ειδικότερα», αναφέρεται, «αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εντόπισαν αρχικά 45χρονο να εξέρχεται από πολυκατοικία και να επιβιβάζεται σε ταξί. Για την ακινητοποίησή του δραστηριοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι εντόπισαν το ταξί και συνέλαβαν τον 45χρονο, ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Κατά τον έλεγχο, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι είχε επιμελώς κρυμμένες στα γεννητικά του όργανα και στα οπίσθια τέσσερις κάλτσες, στις οποίες είχε τοποθετήσει συνολικά 149 νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη μικτού βάρους 253,4 γραμμαρίων».

Στη συνέχεια, όπως προαναφέρθηκε, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας, όπου εντοπίστηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Πήδηξε σε άλλο διαμέρισμα
«Κατά την είσοδο των αστυνομικών στην οικία», συνεχίζει η Αστυνομία «ο 25χρονος, προκειμένου να διαφύγει, πήδηξε από το μπαλκόνι σε διπλανό εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα, ωστόσο οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον ακινητοποιήσουν». Ακολούθησε έρευνα στην οικία, όπου βρέθηκαν επιπλέον ποσότητες κάνναβης, κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και ουσιών για την παρασκευή της, καθώς και ζυγαριές ακριβείας, νάιλον συσκευασίες, μαχαίρια και φυσίγγια.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· Κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 3 κιλών και 832,4 γραμμαρίων.

· Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη συνολικού μικτού βάρους 1 κιλό και 496,7 γραμμάρια.

· Δύο μαχαίρια, γεμιστήρας, 15 φυσίγγια,

· Δύο κλειδιά οικίας, 315 ευρώ, και 2 δοχεία και μπουκάλι που περιείχαν ουσία- πιθανόν συστατικό παρασκευής κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Πλήθος από νάιλον συσκευασίες, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 6 κινητά τηλέφωνα. «Εκτιμάται ότι, το προσδοκώμενο οικονομικό όφελος σύμφωνα με την ποσότητα, το είδος και την τιμή πώλησης των ναρκωτικών ουσιών που κατασχέθηκαν, ανέρχεται στα 53.320 ευρώ», καταλήγει η Αστυνομία.

Του Πέτρου Καρσιώτη-Attiki Press