ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαγνησία: Νέο εύρημα κοντά στη σορό δίνει νέα τροπή στην αιτία θανάτου του Γιάννη

Το θρίλερ με τον θάνατο του Γιάννη Καραμπάτση στον Πτελεό Μαγνησίας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον Απρίλιο, συνεχίζεται. Ο Καραμπάτσης εξαφανίστηκε λίγο μετά την κληρονομιά που έλαβε από τον θείο του, γεγονός που έχει πυροδοτήσει υποψίες στους συγγενείς του, οι οποίοι θεωρούν ότι μπορεί να πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Νέα στοιχεία έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην υπόθεση. Συγκεκριμένα, ένας κάτοικος της περιοχής ανακάλυψε ένα ζευγάρι πράσινα γάντια σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του 49χρονου, περίπου 20 μέτρα μακριά, προσθέτοντας νέα ερωτήματα γύρω από τον μυστηριώδη θάνατό του.

Ένα νέο εύρημα φέρνει αναστάτωση. Ειδικότερα, ένα ζευγάρι πράσινα γάντια εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής, κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός του 49χρονου, περίπου 20 μέτρα μακριά.

Ο κάτοικος, μόλις τα εντόπισε, ενημέρωσε την αστυνομία, όπου έδωσε και κατάθεση. Τα γάντια, θα σταλθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν. Οι αρχές θα ερευνήσουν αν πάνω σε αυτά υπάρχει DNA του 49χρονου, και σε δεύτερο χρόνο αν υπάρχει και γενετικό υλικό άλλου ανθρώπου.

Αυτό όμως που προκαλεί πολλά ερωτήματα είναι το πού βρίσκεται το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο σύμφωνα με το Star, δεν εντοπίστηκε πάνω στη σορό, ούτε στην περιοχή. Τελευταία φορά που ήταν σε λειτουργία ήταν την ημέρα που εξαφανίστηκε.

Τα πρόσωπα που μπαίνουν στο κάδρο των ερευνών
Μυστήριο αποτελεί και το γεγονός πως μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε στην κατοχή του, έγινε φτερά μετά την την εξαφάνισή του δημιουργώντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Στο κάδρο των ερευνών μπαίνουν πρόσωπα του στενού κύκλου του που τις τελευταίες μέρες έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης.

“Το μέρος που βρέθηκε… υπάρχουν υποψίες τις οποίες έχει και η αστυνομία δεν τις έχω μόνο εγώ. Δεν περπατάει κάνεις εκεί δεν το βλέπει κανείς οπότε τον κρύψανε. Πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη του”, έλεγε στην κάμερα του STAR o Νίκος Κρικέλης, θείος του 49χρονου.

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνει η ιατροδικαστική εξέταση, καθώς κάποια στοιχεία δεν μπορούν να προκύψουν λόγω της προχωρημένης σήψης.

“Ο ιατροδικαστής διέταξε την συνέχιση της αστυνομικής έρευνας στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα, το σημείο κρύβει πολλά μυστικά”, προσθεσε ο Αναστάσιος Ντούγκας, δικηγόρος της οικογένειας τους θύματος.

“Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια δεν το συζητάμε. Είναι περίεργο το σημείο που βρέθηκε δεν είναι εύκολο ένας άνθρωπος ούτε εγώ να πάω εκεί σ’ αυτό το σημείο αυτό μας φαίνεται περίεργο. Ο Γιάννης δεν ήταν ορειβατικός τύπος δεν θα πήγαινε μόνος του”, παραδέχθηκε η θεία του.

Η κληρονομιά και τα δανεικά
Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας με πιθανό κίνητρο το ποσό των 20.000 ευρώ που είχε σε μετρητά το θύμα, μετά την πώληση ακινήτου που ήρθε στην κατοχή του από κληρονομιά, δύο μήνες πριν από την εξαφάνισή του.

Κλειδί στην υπόθεση είναι οι καταθέσεις που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί με όσους είχε επαφές. Ερευνούν τις δραστηριότητες του, αλλά και όσους από το περιβάλλον του έγιναν “καπνός” μετά την εξαφάνιση.

Την ίδια ώρα, η οικογένειά του, απευθύνει έκκληση σε όποιον έχει δει την παραμικρή ύποπτη κίνηση ή έχει πέσει κάτι στην αντίληψή του, να μιλήσει.