ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με εντολή Βούτση μόνον με αστυνομική συνοδεία εκπρόσωποι επαγγελματιών στη Βουλή

Πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές καταστάσεις επικρατούν στη Βουλή καθώς με εντολή του κ. Νίκου Βούτση οι συνδικαλιστές – εκπρόσωποι επαγγελματικών ομάδων συνοδεύονται απο 4 και 5 αστυνομικούς στους διαδρόμους του κοινοβουλίου υπο τον φόβο της επανάληψης των χθεσινών επεισοδίων μεταξύ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρων.

 

 

 

 

Να σημειωθεί ότι πάντα κατά την διάρκεια κρίσιμων νομοσχεδίων  στην Βουλή προσέρχονται εκπρόσωποι κοινωνικών ή επαγγελματικών ομάδων που θεωρούν ότι οι διατάξεις τους θίγουν προκειμένου να εκφράσουν τα αιτήματά τους σε υπουργούς και κυβερνητικούς βουλευτές. Ωστόσο για πρώτη φορά συνοδεύονται από πολυπληθή ομάδα φρουρών της Βουλής σε κάθε τους βήμα.

Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, πήρε τον λόγο και κατήγγειλε ότι εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι έχουν προγραμματισμένα ραντεβού με υπουργούς στο κτίριο του κοινοβουλίου, συνοδεύονται από 5 αστυνομικούς.

«Μπορεί να κλείσανε το Μαξίμου με τις κλούβες, μπορεί οι πάπιες να πρέπει να γεννήσουν και να κλείσανε τον Εθνικό Κήπο αλλά αστυνομοκρατείται το Κοινοβούλιο; Το καταγγέλλω αυτό» τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στα έδρανα της Ολομέλειας, πήρε τον λόγο και απάντησε στις σχετικές καταγγελίες.

«Λυπάμαι που η κ. Χριστοφιλοπούλου βάζει αυτό το ζήτημα. Διότι χθες συνέβη ένα απαράδεκτο γεγονός στο εντευκτήριο όπου συνδικαλιστές δικηγόροι εστράφησαν εναντίον βουλευτών και αναπτύχθηκαν αρκετά οξείς διάλογοι στο όρια του bullying. Επίτηδες δεν έδωσα καμία συνέχεια παρότι ήταν στημένο το επεισόδιο» τόνισε ο κ. Βούτσης. 

«Αυτό το οποίο επιχειρήθηκε και σήμερα να συνεχιστεί δεν θα θα επιτραπεί» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.