Καρότα, γαϊδουράγκαθα και κατσικίσιο γάλα για τον καρκίνο πρότεινε στους ασθενείς ο Νίκος Κοντοστάθης, ο «ψευτογιατρός», ο οποίος φαίνεται πως εντόπιζε συστηματικά τα θύματά του, αλλάζοντας συνεχώς τοποθεσίες, ώστε να μην γίνεται αντιληπτός και να μην υπάρχει η δυνατότητα διασταύρωσης πληροφοριών ανάμεσα σε γνωστούς.
Ήδη, οι καταγγελίες για τη δράση του αγγίζουν τις 150 και προέρχονται σχεδόν από όλη την ελληνική επικράτεια.
Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί εντύπωση ο βαθμός της πειθούς που ασκούσε ο «ψευτογιατρός» στους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούσαν με κάθε τρόπο το φάρμακο για να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν.
Ο Νίκος Κοντοστάθης εμφανιζόταν ως λάτρης των… φυσικών μεθόδων, καθώς οι οδηγίες του αφορούσαν το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής των ασθενών.
Όπως ανέφερε, ο ασθενής μπορούσε να καταναλώσει χωριάτικη σαλάτα με φέτα και ρίγανη, ψαρόσουπα, φάβα και να τρώει όσα καρότα θέλει από τις 12 το μεσημέρι και μετά. Μάλιστα, ανέφερε στους ασθενείς ότι με το γαϊδουράγκαθο μπορεί να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο και ότι έπρεπε να καταναλώνεται από τις 8 το πρωί και μετά.
Σε άλλες σημειώσεις του, ο Νίκος Κοντοστάθης έγραψε πως με τη σπιρουλίνα, το μουρουνέλαιο και το κατσικίσιο γάλα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. Η παραπάνω συνταγή είχε δοθεί σε ασθενή ο οποίος έπασχε από καρκίνο, με τον ψευτογιατρό μάλιστα, να πείθει το θύμα του να εγκαταλείψει την θεραπεία την οποία πραγματοποιούσε και να εφαρμόσει πιστά τις παραπάνω οδηγίες.
Σε σκευάσματα που πωλούσε σε ασθενείς του o 47χρονος κατέγραφε στην ετικέτα το όνομα γνωστού γιατρού σε ιδιωτική κλινική κι ότι σε αυτόν ανήκει η «πατέντα» του σκευάσματος.
Σε χειρόγραφο του Νίκου Κοντοστάθη αναφερόταν το «μαύρο κύμινο», το αντιοξειδωτικό «μαύρο γκότσι μπέρι», το «Ιπποφαές μαζι Σπυρουλίνα» κι άλλες ουσίες ως αυτές που θα περιορίσουν σοβαρές νόσους.
Εντοπίσθηκε ακόμη σκεύασμα το οποίο υποτίθεται ότι ήταν δημιούργημα της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο Genentech που συνιστούσε ο «φυσικός» Νίκος Κοντοστάθης και αποτελούσε ευρεσιτεχνία του προαναφερόμενου ιατρού.