ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεσιτικό γραφείο για να αποκτήσουν δεκάδες κρησφύγετα σχεδίαζαν να ανοίξουν οι ληστές του Διστόμου!

distomo

 

Ακούγεται απίστευτο αλλά περιγράφει με τον πλέον δραματικό τρόπο το πόσο «οργανωμένοι» είναι οι «ληστές του Διστόμου» και την πρόθεση τους όχι μόνο να μην σταματήσουν τα χτυπήματα αλλά τα σχέδια τους και για νέες επιθέσεις σε τράπεζες.

Οι «ληστές του Διστόμου»  σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν στην κατοχή τους οι αξιωματικοί  ΕΛ.ΑΣ ήθελαν να ανοίξουν… μεσιτικό γραφείο!

Ο «καρφάκιας» Σπύρος Δραβίλας, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ανέπτυξε «φιλική σχέση» με τον μεσίτη μέσω του οποίου είχε νοικιάσει το σπίτι της οδού Ρούμελης, στη Νέα Μάκρη.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 όταν έδωσε 4.500 ευρώ προπληρώνοντας τα ενοίκια ενός χρόνου, επισκέφθηκε τουλάχιστον έξι φορές το μεσιτικό γραφείο του Μαραθώνα. Ο 34χρονος καταζητούμενος ήθελε να «συνεταιριστεί» με τον μεσίτη προκειμένου να ανοίξουν μεσιτικό γραφείο στην περιοχή. Στόχος των ληστών του Διστόμου και συνεργατών του Νίκου Μαζιώτη, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ήταν η εξασφάλιση πολλών κρησφύγετων με «νόμιμα» χαρακτηριστικά και πραγματικά στοιχεία ταυτότητας προσώπων, που δύσκολα θα κινούσαν τις υποψίες των διωκτικών αρχών.

Μάλιστα οι αρχές φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής στο οποίο έχουν καταγραφεί οι επισκέψεις του καταζητούμενου. Ακόμη, έχουν στα χέρια τους τουλάχιστον δύο ονόματα με τα οποία εκτιμάται ότι η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη νοίκιασε χώρους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη έχει διασπαστεί προσωρινά, καθώς η μία πλευρά εκτιμά ότι μέσω αυτής έγινε ο εντοπισμός και η σύλληψη του Μαζιώτη στο Μοναστηράκι. Συγκεκριμένα, πιστεύουν ότι μετά από τη ληστεία οι δράστες επέστρεψαν στην Αττική και «καθάρισαν» τα σπίτια που χρησιμοποιούσαν- ανάμεσά τους και αυτό της Νέας Μάκρης- ενώ δεν αποκλείουν στη συνέχεια να κινήθηκαν προς την Κορινθία και την Αργολίδα.