ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα άγρια επεισόδια στην Κω για το hotspot – Κατάληψη ετοιμάζουν στη Σίνδο

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην Κω στο στρατόπεδο, όπου από το βράδυ άρχισαν εργασίες, για τη δημιουργία hot spot. Όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης κάτοικοι του νησιού έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και έχουν αποκλείσει το δρόμο και την πρόσβαση στην περιοχή. 


Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, χαρακτήρισε ακραία στοιχεία αυτούς που αντιδρούν, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας. Παράλληλα ανέφερε ότι οι εργασίες θα συνεχίσουν κανονικά και το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. 

Κάτοικοι του Πυλίου, από νωρίς το πρωί, βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο (στην Λίμνη) και εμποδίζουν οποιονδήποτε θέλει να πλησιάσει προς την περιοχή. Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν ακόμη και να αποσπάσουν τα κινητά τηλέφωνα από τις αρχές. Την ίδια στιγμή ομάδες κατοίκων συγκεντρώνονται, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα «Το Βήμα της Κω», στην περιοχή Λινοπότη.

Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν και στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, καθώς ο δήμαρχος χαρακτήρισε εντελώς ακτάλληλο τον χώρο που έχει αποφασιστεί να γίνει κέντρο καταγραφής προσφύγων στη Σίνδο. Όπως δήλωσε στο Mega ο δήμαρχος Ωραιόκαστρου, αύριο σκοπεύουν να καταλάβουν τον χώρο. μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αντιδρώντας στο σημείο και όχι γενικά στη δημιουργία Κέντρου προσφύγων. Εκράζεται κίνδυνος επισοδίων, καθώς απέναντι ακριβώς είναι καταυλισμός ρομά.