ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα διαμαρτυρία των αγροτών την Παρασκευή

Νέα διαμαρτυρία, ανάλογη με αυτές που έγιναν πρόσφατα σε Τύρναβο και Φάρσαλα, ετοιμάζουν οι αγρότες των Ενωτικών Ομοσπονδιών και όχι μόνο, καθώς την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου θέλουν να στείλουν ένα ακόμη ισχυρό μήνυμα κατά των μέτρων που ισχύουν αλλά και που αναμένεται να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον.

 

 

 

Αυτή τη φορά οι αγρότες θα παρατάξουν τα αγροτικά τους μηχανήματα στην Αγιά, και από εκεί και πέρα προετοιμάζονται για την πανελλαδική σύσκεψη του Σαββάτου, 17 Δεκεμβρίου, σε αίθουσα του ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα, όπου θα ληφθούν αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις.

Εξάλλου χθες Τετάρτη στην Αγιά πραγματοποιήθηκε εκ νέου σύσκεψη, με φόντο την κινητοποίηση της επόμενης εβδομάδας και όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας: «Στις τάξεις των αγροτών επικρατεί αγανάκτηση για τη βαριά φορολογία αλλά και προβληματισμός για τις χαμηλές τιμές στις οποίες διαθέτουν τα προϊόντα τους, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται το εισόδημά τους δραματικά. Όλα αυτά δημιουργούν αγωνιστικές διαθέσεις, καθώς έχουν αντιληφθεί ότι μόνο έτσι μπορούν να κερδίσουν τον αγώνα της επιβίωσης».