ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πρόβλεψη για τον… πασχαλινό καιρό – Ποιοι θα σουβλίσουν… υπό βροχή!

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα, ενώ συννεφιά, βροχές και αφρικανική σκόνη θα είναι τα κύρια στοιχεία της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μεγάλο Σάββατο

Σποραδικές βροχές μετά το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά Αίθριος θα είναι ο καιρός και το Μεγάλο Σάββατο. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά και, στις ορεινές κυρίως περιοχές, θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν, στη δυτική χώρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στην ανατολική βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται να είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ωστόσο εκτιμάται ότι από το μεσημέρι στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στα βορειοανατολικά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία παρότι θα πέσει λίγο στη βόρεια Ελλάδα θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.